3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Nem tudom kitől kapta a "megfelelő" közeg tippet, de én úgy látom, hogy a növény valamilyen homokos kaktuszföldszerűségben van. Sajnos nem ez a megfelelő közeg a növénynek, de mivel már elsárgult, így csak egy gyors mentési kísérletként: azonnal kiszedni a talajból, lemosni a gyökeréről mindent, megszárítani a növényt, majd gombaölőszerrel lepermetezni! Ezután párás helyen, de szárazon tartani legalább 2-3 napig, és csak utána ültetni egy sokkal szellősebb, darabosabb ültetőközegbe, amely ne tartalmazzon virágföldet.
Jó lett volna télire világos, de hűvös - 10 °C körüli - helyen elhelyezni. A fűtött lakás túl meleg volt számára, és emiatt valószínüleg több locsolást igényelt volna. A túl laza, tőzeges föld is okozhatta a növény halálát: a fűtött lakásban nem tartotta a vizet a növény igényeinek megfelelően, és valószínűleg az már nem él. Gergely Díszfaiskola Gödöllő
Tudomásom szerint a növény levélnyelét fogyasztják, sütemény, kompót, leves formájában. Magát a levelet csak kora tavasszal, mert később a sok oxálsav miatt hashajtó hatású. Üdvözlettel: Növényorvos
Kedves Evika! A képen egy koreai labdarózsa (viburnum carlesii) látható.
Kedves Érdeklődő! A csúcsok leveleit meg kell vizsgálni, szét kell hajtani, hogy látható-e bennük levéltetű. A tetvek jelenlétét jelzi az is, ha hangyákkal találkozunk a hajtásokon. A kórokozók ellen rovarölő szerekkel lehet védekezni.