3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Kedves Laci! Nehéz kérdés, mert ha gomba, vagy baktérium (esetleg vírus) betegség lenne, akkor a leveleken is látszódna valamilyen elváltozás, sárgulás stb. Szerintem valami kártevő lesz, de javaslom, hogy rovarölő (Chess 50 WG) és gombaölő (Chanmpion) szert keverve egyszerre permetezze ki. Ismételje meg egy hét múlva.
Kedves Gyanó Józsefné! Ennek a növénynem nem nagyon van hazánkban betegsége, de mindig van kivétel! Szerintem valami gomba betegség lehet a baj. Permetezze le Ridomil nevű szerrel a fát!
Üdvözlöm! Annyira ideális minden körülmény, hogy nem értem, miért nem virágzik. Szerintem túl fiatal a növény - (ez esetben jövőre biztosan virágozni fog), más okot nem találok erre! Szerintem türelem és virágozni fog!
Ez sok mindentől függ: milyen fajtát vett? milyen növekedési fázisban vette? hova ültette? az igényeinek megfelelően gondozza-e?
Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz. A fészekből kicsipegetett virágszirmok belsejében lévő bibék (Carthami flos) adják a fűszert.Felhasználható részei:virágszirmok belsejében lévő bibék (Charthamus tinctorius flos)mag (Chartamus tinctorius semen) Betakarítás: A tűzvörös, nyelves virágokat kézzel kicsípik, július közepétől 3-4 naponként. A teljes virágzás után a szirmok ráhajolnak a fészekre, lángvörös színűek lesznek. Virágzási ideje 4-5 hét. Termése fehér színű kaszat, 5-8 mm hosszú, a mag 4-5 évig csirázóképes.Elsődleges feldolgozás: a virágszirmot azonnal szárítani kell, természetes szárítása vékony rétegben kiterítve vagy történhet. Sérülésre érzékeny.