3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Tisztelt Meskó Gabriella! A virágzás elmaradása lehet az őszi csapadékhiány, és a késői fagy. A törzshöz közel eső levelek elszáradása sárgulása pedig egyértelműen a növény vízhiányára utal. A csapadék sajnos a télen és tavasszal, és most nyáronis egyenetlen eloszlású volt. Ezért voltak szárazabb időszakok, és a talajok kiszáradása miatt egyes növényeken a vízhiány jelei mutatkoznak. Érdemes lenne a fa tövét megkapálni, kitányérozni, és a kánikulai melegben rendszeresen öntözni a fát. Jó kertészkedést! Üdvözlettel: Mezős Balázs kertészmérnök növényvédő szakmérnök aleonkert.hu
Üdvözlöm! Igazából áprilistól ajánlott vetni, de szerintem megpróbálhatja, hátha ősszel lesz gyümölcs. Vesse 5-8 vm mélyen és fészkesen. Egy fészekbe 5-6 magot vessen!
Kedves Valcsi! A hokkaidó tök egy gyűjtőnév, ami a Hokkaidó szigetről való sütőtököket foglalja magában. A legismertebb a sötétnaracs, piros hokkaidó (Uchiki kuri). 8-10 hónapig eltartható, nagyon finom és a héjával együtt fogyasztható. Valóban nem szabad elsietni a szedését, ősszel javaslom és így tovább is eltartható. Ha a tökök felveszik a fajtára jellemző színt, akkor elvileg érettnek tekinthető, illetve leszedve is valamelyest utóérik. Héja keményebb, mint a kanadai sütőtöké, de a nagydobosinál azért könnyebben vágható. Kiváló krémleves készíthető belőle.
Üdvözlöm! A természetben a száraz időszakot így vészeli át, hogy a leveleit ledobja, azután kihajt. A túlöntözés szokott levélhullást okozni, de ha Ön ritkán öntözi, akkor ezt kizárhatjuk. Javaslom, hogy pár naponta permetezze állott vízzel, hogy egy kicsit a tavaszt imitálja, legalábbis a pára tekintetében, illetve nagyon fontos, hogy figyelje meg, hogy van-e valami talajlakó kártevő, pl.: drótféreg, vagy valamilyen lárva. Érdemes talajfertőtlenítőt tenni a cserépbe átültetéskor!
Kedves Gábor! Erre a célra nagyon kiváló választás lenne a vérszilva, ami a bordó leveleivel nagyon szépen mutat, tavasszal virágba borul és jól alakítható, metszhető. A másik tippem a korallberkenye lenne, ami a virágzás mellett szép bogyókat is hoz, amit ráadásul a madarak nagyon szeretnek, de lekvár is főzhető belőle.