3566. Borospincék, borkészítés, borvidékeink
2011 októberében jelent meg könyve Borospincék, borkészítés, borvidékeink címmel a Cser Kiadó gondozásában.
2011 októberében jelent meg könyve Borospincék, borkészítés, borvidékeink címmel a Cser Kiadó gondozásában.
Kedvenc szobanövényeinket otthon is könnyen szaporíthatjuk. Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók 8 személyre: 1 kg savanyú káposzta, 1 L száraz fehérbor, 2 evőkanál olaj, 3-4 babérlevél, só, 1 kiskanál fekete bors, 60 dkg füstölt oldalas, 30 dkg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt tarja.
Játssz te is a Facebook oldalunkon zajló Tökös játék az Édenkert Könyváruházzal! című versenyünkben, és tied lehet a 8 nyereménykönyv egyike! Képekre fel!
A Halloween ünnepe és az ezzel társuló tökfaragás egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egyre több az ötletes alkotás, és amikor azt hinnénk, hogy már láttuk a legjobbakat, akkor döbbenünk rá, hogy még lehet fokozni. Itt vannak a bizonyítékok!
Az átültetést október közepe - vége felé kell elvégezni úgy, hogy a lehető legnagyobb földlabdával - amit a terület és persze fizikai állapotunk megenged - kerüljön új helyére a fa. Az ültetőgödör kialakításánál ügyeljünk arra, hogy tőzeggel kevert laza ültetőközegbe kerüljön a növény, valamint gondoskodnunk kell hosszan felszívódó komplex tápanyag bekeveréséről is a közegbe. Erre legmegfelelőbb az Osmocote örökzöld tápanyag felhasználása. Az átültetést követően kissé metsszük vissza a fa ágait és csúcsát is, majd a metszési felületeket sebkezelő gyantával zárjuk le. Az ültetőgödörbe helyezést követően karózzuk ki a fát lehetőleg három irányból. A rendszeres öntözéséről se feledkezzünk meg.
Tisztelt Hölgyem! Mivel csak leírás van a kórképről, így pontos diagnózist felállítani nem igazán lehet. A metszés hatására a sérült hajtásokon akár valami kórokozó gomba vagy baktérium is bejuthatott, ebben az esetben a növények akár tönkre is mehetnek! A kórképet mutató hajtásból kellene levágni és gazdaboltban bemutatni, ott ez alapján tudnak segíteni permetszer kiválasztásában. Üdvözlettel: Kiss Krisztián
Tisztelt Uram! Sajnos bambusz elég sokféle van és hasonlóak is egymáshoz, fénykép alapján nehezen határozhatóak. Azt, hogy a rügye ehető e, nem tartom valószínűnek.
Valószínűleg valami élősködő gomba vagy baktérium károsítja a hibiszkuszát. Persze ezt így látatlanban nagyon nehéz lenne pontosan eldönteni. Felszívódó gombaölő permetezőszerrel kellene párszor lefújni a növényt, ez segithet. Sőt, a foltos levélből a gazdaboltosnak is kellene vinni, hogy segíthessen a megfelelő szer kiválasztásában. Üdv:Krisztián
Kérem, küldjön a dió termésen jelentkező betegségről értékelhető fényképet!