Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7275)

4086. Őszibarack a szépség és az egészség megőrzéséért

Zamatos íze, édes illata, sokoldalú felhasználási lehetősége és számtalan jótékony hatása mellett nem véletlen, hogy egész évben az egyik legkedveltebb gyümölcs. Kiváló választás, akár önmagában, akár salátába darabolva vagy pikáns kiegészítőjeként a főfogásnak. Ugyan már beköszöntött a hűvösebb idő, de befőttként, kompótként eltéve bármikor élvezhetjük jótékony hatásait.

4087. Öntsünk tiszta tejet a pohárba!

Nem véletlenül tanácsolják a szakértők, hogy naponta fogyasszunk valamilyen tejterméket, ugyanis a legújabb táplálkozási ajánlásokban kiemelt szerepe van a tejnek. Mivel az ember az egyetlen olyan emlős, amelyik felnőtt korában is fogyaszt tejet, sokan aggodalmukat fejezik ki a téma kapcsán.

4088. Különbség tej és tej között

Állíthatjuk: tejivó nemzet a magyar. 2010-es adatok szerint átlagosan 67,5 liter tejet iszik meg egy magyar ember egy év alatt, s ezzel az Európai Uniós átlag felett teljesít. Világviszonylatban is egyértelműen a nagy tejivók közé tartozunk, az írekkel és a finnekkel az élen. E jó szokásunk ellenére azonban még mindig sok mindent nem tudunk vagy rosszul tudunk a tejről.

4089. Idd magad formába!

A tavaszi diétáknál, méregtelenítő kúráknál különösen fontos, hogy a csökkentett táplálékbevitel mellett fokozottabban figyeljünk oda a folyadékbevitelünkre – hívják fel a figyelmet a fogyókúrák dehidratációs veszélyeire az Európai Hidratációs Intézet szakemberei.

4090. A magyar dió a legjobb minőségű a világon!

A magyar diónak párja nincs a világon! A beltartalmi értéke ugyanis magasabb, érése koraibb, mint a világ vezető fajtáinak. Ezért is indokolt, hogy megelőzzük a diófákra is veszélyes stressz betegségeket. Az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Diótanácskozásán többek között kiderült, tavaly 3 új kórokozója ütötte föl fejét a magyar dióültetvényekben