4091. Mire jó a pálmafa szirup? Fogyj, tisztulj, töltődj fel!
A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.
A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.
A diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió és különösképp a milotai zöld dió azonban most indult hódító útjára.
Túrós csusza, pörkölt, rántott hús és sült burgonya vagy esetleg palacsinta? Mind tipikusan olyan ételek, melyeket előszeretettel készítenek a magyar háziasszonyok. De vajon melyik kerül legsűrűbben a magyar családok asztalára?
Ha szeretnéd a hagyományos vörös bort és pezsgőt valamilyen egzotikus itallal helyettesíteni, akkor olyan ízes koktél recepteket javaslunk, amelyekkel felpezsdítheted a hideg téli estéket.
A böjt és a diéta időszaka után a karácsonyi asztal dúskál „minden földi jóban”, ami megterheli a szervezetet és nincs tekintettel az egészségi kívánalmakra.
Kedves József! Egyértelműen a körterozsda diagnosztizálható. A levél fonákán azok a kórokozó termőtestei. Általában a boróka a köztesgazdája ennek a gombának. A borókán képződő bazidiospórák fertőzik a körte levelét. VAlószínüleg van a közelben az Ön kertjében boróka. A leveleken sárga-narancs színű kis foltok jelennek meg, amik a képen is látható nagy piros folttá színeződnek. A körte közelében lévő borókát nézze át és távolítsa el a fertőzött ágait. A termőtestek sajnos már üresek, tehát kihullott már a spóra, ami a borókát visszafertőzi és kezdődik a folyamat újra.
Kedves Judit! Az Ön helyében még várnék és amikor látja, hogy intenzíven növekszik a sarj növényke, akkor leválaszthatja. Amire ügyelni kell, hogy óvatosan válassza el az anyanövénytől, ne sérüljön és legyen rajta megfelelő gyökér mennyiség! Ezután elültetheti és szépen fog fejlődni.
Üdvözlöm! A képek alapján egyértelműen gyapjas pajzstetű. Ellenük felszívódó rovarölő szerrel kell védekezni. Actara a szer neve. Permetezze le és jól öntözze meg a növényt a permet keverékkel!
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy hagyja tavaszra! MOst következik a vegetációs időszak, hadd pihenjen és tavasszal egy erőteljes metszéssel is formálhatja.
Tisztelt Hajba Gyuláné! A Goji bogyót tudományos nevén Licium Barbarum a bokron teljes érettségében kell leszedni és 5 napig szárítani szükséges ahhoz, hogy édeskés mazsola és papaya ízű legyen egy kis savanykás ízkeveredéssel. Tehát szárítsuk meg és kóstoljuk meg utána is hogy milyen íze van. Jó kertészkedést! Mezős Balázs kertészmérnök növényvédelmi szakmérnök www.aleonkert.hu