4136. Húsvéti szokások és hagyományok: a tojásfestéstől egészen a locsolkodásig
Húsvéthoz az egyik legfontosabb keresztény ünnephez rengeteg szokás és hagyomány kapcsolódik. Mutatjuk!
Húsvéthoz az egyik legfontosabb keresztény ünnephez rengeteg szokás és hagyomány kapcsolódik. Mutatjuk!
Összegyűjtöttünk pár kedves, a kisebb gyermekek által is megtanulható klasszikus húsvéti locsolóveset, hogy ők sem maradjanak ki ebből a régi és szép hagyományból!
Örömteli hír, hogy a magyar dió továbbra is igen keresett termék külföldön. Hazánk olyan európai országokba exportál rendszeresen, mint Anglia, Svájc, Németország, Ausztria vagy Olaszország.
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a rutinos és kezdő háziasszonyoknak egyaránt. Paprikás recepteket ajánlunk!
Az azték legendák szerint évezredekkel ezelőtt a tequila alapanyagául szolgáló agavéba villám csapott, amelynek hatására nektár kezdett csepegni a növényből.
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.