4416. 2017 év madara – a tengelic
A tengelicet a lakosság választotta az idei év madarául az MME honlapján meghirdetett internetes szavazáson. Köszöntsük a madáretetők és -itatók rendszeres vendégét.
A tengelicet a lakosság választotta az idei év madarául az MME honlapján meghirdetett internetes szavazáson. Köszöntsük a madáretetők és -itatók rendszeres vendégét.
Eleinte láthatatlanul munkálkodik a gyep alatt vagy éppen a növényeink gyökere körül, és csak akkor kerül témaként előtérbe, amikor már látható jelenléte van a munkásságának.
Kivi és cékla az év első zöldség-gyümölcs párosa. Ha nem jut eszedbe belőlük rögtön 5-5 recept, kattints! Első piaci körkép 2017-ben!
Az Országos Erdészeti Egyesület éves szavazásán a terméséről sokaknak ismerős fafajunk – az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt – vadalma győzedelmeskedett és lett a 2017-es Év Fája. Az Év Fája kezdeményezés célja a figyelemfelkeltés és a megóvás, olyan fafajok előtérbe helyezése, amelyeknek komoly erdészeti jelentőségük van, ám a figyelem mégis elterelődött róluk.
Amíg tart a tél, tervezzük meg a jövő évi kertünket és nézzünk szét a hazai online vetőmag katalógusokban.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.