Hogyan alakítsuk ki kertünk szívét?

A kertépítésben gyakran használnak figyelemfelkeltő elemeket, hogy odavonzzák a tekinteteket. Gondolj egy olyan kertre, legyen az nagy vagy kicsi, amelyben csak egy rend növény volt. A tekinteted egyszerűen átsuhan rajta, mert azt sem tudja, hol álljon meg. Mit tehetünk ez ellen?

Ötletes kerti tipegők készítése

Nagyon sok olyan természetbarát fortély van, amelynek elsajátítása egyszerű, és segítségével igazi „zöld” kertet építhetünk. Kerti tipegők elkészítéséhez használhatunk törött edényeket, kerámiát, leveleket és üvegeket. Ezek a kerti tipegők olcsók, és újrahasznosított darabokból készülnek.

Milyen virágokat ültessünk a térkövek közé?

A térkövek kiválóan díszítik a kerteket és az udvarokat. Ha jól megtervezzük, pompás kőutat építhetünk ki magunknak a kertben és az udvaron, ami elvezethet egy oázisig, egy kilátóig vagy egy asztallal és székekkel ellátott teraszig. A térkővekből kirakott utat dobjuk fel néhány illatos virággal, növénnyel.

Hogyan alakítsunk ki angol stílusú kiskertet?

Az angol kiskerteket bőséges virágáradat jellemzi. Az illatos rózsákkal és iszalaggal díszített lugas alól általában egy kis ösvényre vezet az utunk, amelyen áthaladva alacsonyan növő virágok súrolják a bokánkat.

Szárazságtűrő díszfüvek

Ebben a cikkben olyan díszfüvekről lesz szó, amelyek nemcsak szárazságtűrőek, de szépek is. Nézzük, hogy milyen díszfüvekkel érdemes díszíteni a kertünket, ha száraz a talajunk! 

Édenkertész válaszol

Milyen növényeket ültethetek diófa alá?

A kiválasztott árnyéki növények nevelhetők a diófa alatt. Fontos azonban gondoskodni arról, hogy a lehető legtöbb fényt juttassuk nekik, amit a diófa ágainak felfelé terelésével (metszéssel) érhetünk el

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Krókusz reggel

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

2600 Vác, Cserhát u. 13.
1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.