A honlapon

10 érdekes adat a talajokról

December 5. a talaj világnapja. A talaj adja nekünk a táplálékunk, öltözékünk, egészséges ivóvizünket. a bennünk és rajtunk élő mikrobákat, amelyek védnek bennünket, ő biztosítja életterét megszámlálhatatlan élőlénynek és növénynek. Ha a talaj elpusztul, vele pusztul az emberiség is.

Kapcsolodó cikkek

Színpompás virágoskert típusok

Minden kertész vágya, hogy kertjének virágai minél hosszabb ideig virágozzanak, a színkavalkád pedig a nyári szezonban tetőzzön. Lássunk néhány ötletet egy, az egész nyári szezonban színpompás virágözönnel gyönyörködtető kert megvalósításához!Részletek »

Hogyan és mivel ültessük be a sziklakertünket?

A sziklakert elkészülte után nem szabad azonnal betelepíteni növényekkel. Az összehordott, feltöltött föld sokat ülepedik, és gyommagvak is kikelnek belőle, ezért időközönként gyomtalanítani kell. A sziklakert márciusban- áprilisban már beültethető évelőkkel. Részletek »

Ültessünk cserjét sövénynek!

A lombhullató örökzöldekből kialakított sövények télen is megfelelő takarást adnak, amellett, hogy színt visznek a szürkeségbe. A virágzó cserjékből válogatott növénysor színes és fantáziadús. A cserjékből álló sövények rövid idő alatt magasra nőnek, kevesebb ápolást igényelnek. Részletek »

Közeleg a tél vége a kertben

Amikor megérezzük a kertben a föld illatát, akkor biztosak lehetünk benne, hogy lassan itt a tavasz. Kezdődhet a nagytakarítás. Részletek »

Hogyan menthetők meg a fák és bokrok építkezéskor?

Felújítás, építkezés megkezdésekor horrorfilmbe való rémálom veszi kezdetét a kerttulajdonos számára. Mit tehetünk, hogy mentsük, ami menthető?Részletek »