-
Számviteli ügyintéző
-
NEHÉZGÉPKEZELŐT KERESÜNK
-
Villanyszerelő
-
Autófényező
-
Reggeliztető-takarító
-
Ajánlatíró
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Technology Specialist - Integration
2023. 06. 03
-
Sertés Elkülönítő Gondozó | Ács
2023. 06. 02
-
Operátor_Petőfibánya
2023. 06. 03
-
Diagnosztikai technikus
2023. 06. 03
-
HR adminisztrációs gyakornok
2023. 06. 03
-
Palackozóüzemi kisegítő munkatárs
2023. 06. 03
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hívják még csombornak, borsikának, kerti csombornak is. A Földközi-tenger vidékéről származik, az ókorban az istenek eledelének tartották az erős illata miatt. A bors elterjedése előtt is az ételek fűszerezésére használták. A borssal szemben az az előnye, hogy csípős íze mellett hangsúlyos a kellemes aromája is. Németországban babfűnek is hívják, mert csökkenti a hüvelyesek (bab, lencse) felfúvó, puffasztó hatását.
A borsfű teája kiváló étvágytalanság, felfúvódás, bélhurut, köhögés, torokgyulladás esetén; köptető és toroköblögető szer. Alacsony vérnyomásúaknak is nagyon ajánlott.
Borsfű tea készítése:
Két teáskanálnyi szárított borsikafüvet forrázzunk le 1 csészényi forró vízzel, majd 5 perc után szűrjük le. Felfúvódás, bélhurut, köhögés, valamint alacsony vérnyomás esetén ajánlott. Fűszerként: Morzsolt levelét hasznosítják fűszerként, főleg főzelékek, babételek, káposztafélék, saláták, húsételek ízesítésére. Arra kell csak vigyázni, hogy csak kis ideig főzzük az ételellel, mert megkeseredik tőle a főztünk.