-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Hentes! segédmunkás! betanított munkás!
-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
Bolti Eladó
-
recepciós
-
Óvodapedagógus
-
CNC fafeldolgozó
2024. 10. 14
-
Éttermi Munkatárs | Mór
2024. 10. 22
-
Nyugdíjas árufeltöltő
2024. 10. 23
-
Szenior Hatósági Kapcsolatok Szakértő
2024. 10. 24
-
Postai ügyfélszolgálati ügyintéző
2024. 10. 24
-
Gasztró Beszerző
2024. 10. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Korianderlevél vagy koriandermag?
A korianderlevéllel kapcsolatban számos félreértés tapasztalható, mivel különböző területeken más-más névvel illetik. Egy dolog azonban biztos, nem szeretnéd összetéveszteni a korianderlevelet a petrezselyemlevéllel!
Főzési tanácsok a korianderlevéllel és a koriandermaggal kapcsolatban
- A korianderlevél és a koriandermag nem cserélhetők fel. Ezek teljesen különböző ízzel és állaggal rendelkeznek.
- A korianderlevéllel készített ételekhez lehetőség szerint mindig friss leveleket használjunk.
- A koriandermagot őrlés előtt általában megpirítják, az aroma teljes kinyerése érdekében.
- A koriandermag az indiai curryk, kiváltképp a ˝garam masala˝ népszerű összetevője.
- A koriander gyökere fokhagyma helyett is használható.
- Aprítás vagy darabolás előtt mosd meg alaposan a gyökereket.
- Amikor egy ételbe friss korianderlevelet keversz, ezt a műveletet az utolsó pillanatban végezd, az aroma teljes kinyerése érdekében.
- A korianderlevél használható a petrezselyem helyettesítőjeként is, azonban sokkal intenzívebb az íze.
- 1 kávéskanál koriandermag = 1 kávéskanál őrölt koriander
- A túlzott nedvesség a korianderlevél nyálkássá válásához vezet.
értékelés