-
Autófényező
-
Kőműves
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
karbantartó
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Fogtechnikus
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Raktáros | Tihany
2025. 01. 24
-
Gyártástervező
2025. 01. 25
-
Pénzügyi Vezető
2025. 01. 25
-
Elektromos karbantartó - Nagykanizsa
2025. 01. 25
-
ATM Üzemeltetési munkatárs
2025. 01. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Korianderlevél vagy koriandermag?
A korianderlevéllel kapcsolatban számos félreértés tapasztalható, mivel különböző területeken más-más névvel illetik. Egy dolog azonban biztos, nem szeretnéd összetéveszteni a korianderlevelet a petrezselyemlevéllel!
Főzési tanácsok a korianderlevéllel és a koriandermaggal kapcsolatban
- A korianderlevél és a koriandermag nem cserélhetők fel. Ezek teljesen különböző ízzel és állaggal rendelkeznek.
- A korianderlevéllel készített ételekhez lehetőség szerint mindig friss leveleket használjunk.
- A koriandermagot őrlés előtt általában megpirítják, az aroma teljes kinyerése érdekében.
- A koriandermag az indiai curryk, kiváltképp a ˝garam masala˝ népszerű összetevője.
- A koriander gyökere fokhagyma helyett is használható.
- Aprítás vagy darabolás előtt mosd meg alaposan a gyökereket.
- Amikor egy ételbe friss korianderlevelet keversz, ezt a műveletet az utolsó pillanatban végezd, az aroma teljes kinyerése érdekében.
- A korianderlevél használható a petrezselyem helyettesítőjeként is, azonban sokkal intenzívebb az íze.
- 1 kávéskanál koriandermag = 1 kávéskanál őrölt koriander
- A túlzott nedvesség a korianderlevél nyálkássá válásához vezet.
értékelés