Brassói rakott káposzta
A brassói rakott káposzta hozzávalói: 75 dkg savanyúkáposzta, 50 dkg sertés lapocka, 1 csokor kapor, 1 dl ketchup, só, bors, csombor, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, kevés olaj.

A brassói rakott káposzta elkészítése

 

Egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyúkáposztát, melyet sóval, borssal, csomborral és a finomra vágott kaporral megszórunk.

Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban aranysárgára pirított hagymán elősütöttünk. Szintén sózzuk, borsozzuk és rakunk rá egy kevéske ketchupot.

Erre szintén káposzta kerül és addig rétegezzük amíg a hozzávalók elfogynak. A maradék ketchupot elkevejük a 3 dl tejföllel és a tetejére öntjük. Ezt 2 óráig forró előmelegített sütőben sütjük.

A brassói rakott káposzta fogyasztható köret mellé vagy magában.

 

Piaci árak - 20. hét


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

belfoldi-20

kulfoldi-20

primor-fejes-kaposzta

sargarepa

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

A háromélű kutyatej nevű növényem az éleknél (közvetlenül a tüskéknél) teljesen elvékonyodott, szinte áttetsző lett. . .

A szobai klíma után a hirtelen tűző napsütést egyik növény sem viseli el gond nélkül. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nem harapok!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.