Karalábé márványsajttal töltve - piaci árak

Karalábé márványsajttal töltve - piaci árak
Hozzávalók: 30 dkg márványsajtkrém, 2-3 szál friss bazsalikom, 2 db fehér karalábé, só, őrölt fehér bors.

A márványsajttal töltött karalábé elkészítése

 

  • Először a karalábékat kettévágjuk, és kiszedjük a belsejüket.
  • A kiszedett belsőt kicsire vágjuk, és beletesszük abba a vízbe, amiben megfőztük a karalábékat.
  • Miután megfőttek, kirakjuk őket egy tányérra. Utána a sajtkrémet belerakjuk egy kis tálba.
  • A bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a sajthoz, egy kis tejszínt vagy natúr joghurtot adunk hozzá.
  • Beletesszük a sót és az őrölt fehérborsot, és jól összekeverjük.
  • A fodros végű kinyomó zsákba tesszük, és belenyomjuk a karalábé belsejébe.
  • A tetejére díszítésképpen fekete olivabogyót, mellé pedig fodros lila káposztát rakhatunk. Az olivabogyó mellé mentalevél is kerülhet.

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 10. hét

 

lengyel-nagybani
belfoldi-zoldseg
belfoldi-torma
belfoldi-karalabe

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés