Hozzávalók: 30 dkg márványsajtkrém, 2-3 szál friss bazsalikom, 2 db fehér karalábé, só, őrölt fehér bors.

A márványsajttal töltött karalábé elkészítése

 

  • Először a karalábékat kettévágjuk, és kiszedjük a belsejüket.
  • A kiszedett belsőt kicsire vágjuk, és beletesszük abba a vízbe, amiben megfőztük a karalábékat.
  • Miután megfőttek, kirakjuk őket egy tányérra. Utána a sajtkrémet belerakjuk egy kis tálba.
  • A bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a sajthoz, egy kis tejszínt vagy natúr joghurtot adunk hozzá.
  • Beletesszük a sót és az őrölt fehérborsot, és jól összekeverjük.
  • A fodros végű kinyomó zsákba tesszük, és belenyomjuk a karalábé belsejébe.
  • A tetejére díszítésképpen fekete olivabogyót, mellé pedig fodros lila káposztát rakhatunk. Az olivabogyó mellé mentalevél is kerülhet.

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 10. hét

 

lengyel-nagybani
belfoldi-zoldseg
belfoldi-torma
belfoldi-karalabe

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Sövény áttelepítése után gyengén fejlődik, mivel serkenthetnék az öntözésen kívül?

Ami nagyon fontos egy ültetés kapcsán, hogy segítsük a növény hajszálgyökér képződését

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Gloxínia

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.