Olcsóbb a brokkoli!
A sajtos-tepsis brokkoli hozzávalói: 1 kg brokkoli, 500 ml tej, 1 kanál liszt, 1 tojássárgája, 1 kisebb fej foghagyma, 200 g vékony szeletekre vágott pikáns sajt (Gouda, Esrom, Caverna), 1 kanál margarin, 1 kanál olívaolaj, só, bors ízlés szerint.

A sajtos-tepsis brokkoli elkészítése

 

  • Mosd meg és távolítsd el a brokkoli keményebb részeit.

  • Tedd fel 5 percre födő alatt margarinos, sós vízbe főni.

  • Eközben készítsd el az öntetet. Az áttört foghagymát keverd össze egy kanál olívaolajjal, tedd fel pirítani, adj hozzá egy kanál lisztet és még hagyd 1 percet a tűzön. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd bele a tejet és kevergesd folytonosan, amíg meg nem keménykedik. Ekkor tedd bele a 2-3 szelet sajtot és kavargasd addig, amíg elolvad.

  • Vedd le a serpenyőt a tűzről, vegyél ki belőle 4-5 kanállal és tedd ki hűlni. Tedd bele a tojássárgáját és keverd jól össze. Amikor meghűlt a serpenyőben lévő szósz is, öntsd bele a kikevert tojássárgáját.

  • Szedd ki a brokkolit a vízből és tedd tepsibe vagy tűzálló edénybe (jénai), öntsd rá az öntetet és takard be sajtszeletekkel.

  • Süsd a sütőben 180 fokon (ízlés szerint) szép pirosra.

Tökéletes vegetáriánus egytálétel, de tálalható köretként is.

 

Piaci árak - 22. hét


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

belfoldi-22

kulfoldi-22

brokkoli

petrezselyemgyoker

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés