-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Autófényező
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
karbantartó
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Pénzforgalmi Munkatárs | 1066 Budapest, Oktogon Tér 3.
2025. 02. 08
-
Ügyfélszolgálati munkatárs
2025. 02. 08
-
Karbantartási részlegvezető
2025. 02. 08
-
Összeszerelő operátor (Gyöngyös)
2025. 02. 08
-
Autóbusz-szerelő
2025. 02. 08
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A zöldség a térségben sokaknak nyújt megélhetést, fogyasztásának élettani hatásai kiválóak, s bár a termés túlnyomó része exportra megy, a magyar piacon is egyre népszerűbb - tudatta az elnök.
Öttmös környékén az 1930-as évek második felében kezdtek el a spárga termesztését. Míg korábban jellemzően kisebb - akár félholdas - parcellákon családok gondozták a spárgaültetvényeket, jelenleg kevesebb termelő, de nagyobb területen foglalkozik a zöldségfélével. A községben összességében 50-60 hektáron termesztenek spárgát. A kisebb termelők felvásárlóknak értékesítik a zöldséget, a nagyobbak önállóan lépnek a piacra - mondta a polgármester.
Molnár József, a Spárga-Kert Kft. ügyvezetője közölte, cégük 25 éve foglalkozik spárgatermesztéssel, a kezdeti 1,5 hektáros terület 20 hektárra nőtt. Egy-egy ültetvény harmadik évben fordul termőre, a halványított vagy fehér spárga esetében a növény fölé emelt bakhátakból ekkor kezdhetik el a sípoknak nevezett fiatal hajtások szedését.

A spárga azért is különleges, mert a betakarítás megelőzi a növényvédelmi munkákat, így a termés garantáltan vegyszermentes - hangsúlyozta a szakember.
Tavaly mintegy 160 tonna spárgát termelt a vállalkozás. A főbb exportpiacok Svájc, Ausztria, illetve Anglia és a skandináv országok, ez utóbbiakban a zöld spárga a népszerűbb - tudatta az ügyvezető.
A Spárga-Kert Kft. maga végzi a spárga tisztítását, osztályozását, csomagolását jórészt kézi munkával. A továbblépés lehetőségét elsősorban a vendéglátás számára előkészített hámozott termékek előállításában látják, illetve olyan speciális csomagolóanyagok használatában, melyekkel tovább frissen tartható a zöldségféle - mondta a szakember.