Ecetes-zelleres bolgár paprika - Piaci árak

Ecetes-zelleres bolgár paprika - Piaci árak
Az ecetes-zelleres bolgár paprika különösen finom nyalánkságnak számít, ha finom levessel vagy töltött káposztával együtt tálaljuk.

Hogyan készül az ecetes-zelleres bolgár paprika?

 

Hozzávalók:

  • 1 kg bolgár paprika
  • 1 nagyobb zeller
  • fél liter, 9 fokos ecet
  • 1 l víz
  • 3 kanál só (jódmentes)
  • 4 kanál méz
  • néhány szem bors

 

Az ecetes-zelleres bolgárpaprika elkészítése:

  • Mosd meg a paprikát, és karikázd fel.
  • A zellernek a leveleit használd fel, daráld apróra, a gumóját pedig vágd fel karikákra, a maradékot pedig vagdald nagyobb kockákra.
  • Tedd az egészet egy edénybe, és keverd jól össze.
  • Mosd el, és fertőtlenítsd az üvegeket, majd tedd bele a paprikát és a zellert.
  • Forrald fel az ecetet a vízzel, a sóval és a borszemekkel, és öntsd forrón az üvegekbe. Hogy nehogy eltörjenek, helyezd előbb az üvegeket rozsdamentes tálcára.
  • Tedd rá a tetejét és terítsd le egy vastag törölközővel.
  • Hagyd úgy amíg meghűl, majd tárold a kamrában.

 

 

Piaci árak: 2011. január 12.


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 1. hét

 

gyumolcs-zoldseg-piaci-arak

nagybani-piac-nemet-zeller-salata

zeller-belfoldi-nagybani-piac

belfoldi-fejes-salata

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés