Mi az üvegházhatás? Mivel egyre többet foglalkoznak az üvegházhatás témájával, ez a cikk arra a kérdésre adja meg a választ, hogy mi is valójában az üvegházhatás. RÉSZLETEK
Csalánnal allergia ellen! Mindegy, hogy tavasz nyár vagy ősz, mégis egyre több ember panaszkodik szezonális allergiákra. A nagy csalánkivonat kulcsfontosságú szerepet játszik a szezonális allergiák elleni harcban. Ez a cikk magyarázatot ad arra, hogy hogyan harcol a nagy csalán (Urtica dioica) a testben a gyulladást okozó rendszerek ellen. RÉSZLETEK
Csomagolópapír régi folyóiratokból - 1. rész A régi folyóiratok csomagolópapírként való felhasználása szórakoztató módja lehet a pénzspórolásnak. RÉSZLETEK
Csomagolópapír régi folyóiratokból - 2. rész Nézzük, hogy hogyan kell megtervezni, illetve megvalósítani a csomagolást. Vajon milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a csomagoláskor? RÉSZLETEK
A feldolgozott szója egészségtelen? - 1. rész Sokan ellenzik a szójából készült termékek fogyasztását a rossz ízére hivatkozva. Vajon tényleg rossz a szója íze? Cikkünkben rejlik a válasz a kérdésre. RÉSZLETEK
A feldolgozott szója egészségtelen? - 2. rész Amint láthattuk, nem magával a szójával van a gond, hanem sokkal inkább a rossz feldolgozással. Ennek révén válik egészségtelenné egy amúgy egészséges növény. Nézzük meg, hogy mi történik egy ilyen feldolgozás során az ételekkel! RÉSZLETEK
A feldolgozott szója egészségtelen? - 3. rész Ebben a cikkben a szójatermesztésről olvashatunk néhány érdekességet. Többek között azt is megtudjuk, hogy mi köze van a szójababnak az Amazonas esőerdőhöz. RÉSZLETEK
Húsevő növények A húsevő növények jellegzetessége, hogy elfogják és megölik a rovarokat, majd megemésztik őket. Mivel lápos, mocsaras helyeken élnek, ahol vékony a talaj vagy tápanyagban szegény, ezért étrendjüket rovarok elfogyasztásával egészítik ki. RÉSZLETEK
Környezetbarát megoldások a konyhában Mivel a konyha a ház központi része, egyre elterjedtebbek a környezetbarát megoldások a konyhában is. Ide tartozik többek között az energiatakarékos ételkészítés és takarítás, a természetes étkezés és a mérgező kémiai szerek kerülése az egészséges konyha érdekében. RÉSZLETEK
Már csak 2 hét van a parlagfű első kaszálására! Június 30-ig a földterületeket használóknak, tulajdonosoknak el kell végezniük a parlagfű első kaszálását - közölte a Magyar Agrárkamara (MA). RÉSZLETEK
Milyen növényt eszik a leguán? A leguán előbb-utóbb vega kosztra tér át, ekkor viszont fontos számára a vitamindús és esztétikus táplálék. De milyen növényeket eszik? RÉSZLETEK
Vajon szabad tengerimalacot pórázon sétáltatni? Tilos! Bár állatkereskedésben lehet kapni hámot/pórázt tengerimalac számára, azt használni tilos! Viszont vannak más, sokkal biztonságosabb módjai a tengerimalacok futtatásának. RÉSZLETEK
A leglustább kutyák Mindenki más ízléssel rendelkezik, így mindenki másfajta kutyusra is vágyik. Most azoknak kedveskedünk, akik nem feltétlenül azért szeretnének kutyát, hogy szaladgáljanak velük a parkban, inkább egy kedves háziállatot szeretnének. Jönnek a leglustább kutyák, akiknek persze azért van mozgásigényük is. RÉSZLETEK