No SSO cookie

Címkéhez kapcsolódó cikkek az oldalon : bogyósok



Hogyan termesszünk csipkebogyót?

Rózsát nemcsak szépsége miatt érdemes termesztenünk. Az almához, körtéhez, barackhoz és cseresznyéhez hasonlóan gyümölcsöt hoz. A csipkebogyó értékes C-vitamin forrás, a narancsnál például 20-szor több C-vitamint tartalmaz, ezenkívül értékes antioxidáns. Részletek »

Hogyan termesszünk csipkebogyót?

Bogyóstermésű gyümölcsös tervezése, gondozása

A bogyósok közül a szamóca és a málna elsősorban frissen fogyasztott, másodsorban konzerv- (dzsemek, lé), tej- (joghurtok), és hűtőipari alapanyagként felhasznált gyümölcsök, a ribizli és a köszméte nagyrészt konzervipari feldolgozásra kerül.  Részletek »

Bogyóstermésű gyümölcsös tervezése, gondozása

Szépség a kertből - természetes kozmetikumok

Használd közvetlenül a természet patikáját. Elég, ha kimész a kertbe vagy a piacra és máris kozmetikumok sokasága áll rendelkezésedre. Részletek »

Szépség a kertből - természetes kozmetikumok

Hogyan termesszünk homoktövist (Hippophae rhamnoides)?

Tibeti gyógyítók már ezer éve használják a termését. A homok aranyának is nevezik narancssárga színű borsónyi nagyságú termése miatt. Ha Szengyörgyi Albert nem a paprikát nézte volna meg, a C-vitamin tartalma miatt, hanem a homoktövist, akkor 1 g-ban kb. 4,5 mg-ot talált volna. És ez még nem minden...  Részletek »

Hogyan termesszünk homoktövist (Hippophae rhamnoides)?

Hogyan gyógyít az áfonya?

Lehet, hogy ezentúl az áfonyát (Vaccinium myrtillus) nem csak a hűtőszekrényben találjuk meg, hanem a gyógyszeres szekrényben is. Festékanyagai az antocianinok, amelyek a kék színét adják, értékesebb elemekből állnak, mint amilyenek a gyümölcshúsában vannak. Ezek a bőségesen található antocianinok bioaktív tulajdonságúak, segítenek megőrizni az ember egészségét. Nézzük a részleteket!  Részletek »

Hogyan gyógyít az áfonya?