No SSO cookie

Készítsünk felfújtat zsemléből!

Utolsó változtatás: 2010-02-07 | Első közzététel: 2010-01-31
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Készítsünk felfújtat zsemléből!
A felfújtak készítésének nagy receptirodalma van. Könnyűek és nagyon finomak. Mi most zsemléből készült felfújtat ajánlunk. Kipróbáltuk. Nagyon finom!

Zsemlefelfújt elkészítése

Hozzávalók:

  • zsemle felfújt
    3 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • vaníliáscukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 6 db zsemle
  • gyümölcs ízlés szerint

Hamar elkészül, nem kerül sokba, és mindenki szívesen fogyasztja a következő zsemlefelfújtat.

Elkészítése:

Itt cseresznyével készítjük, de ízlés szerint használhatunk más gyümölcsöt, vagy ízesített túrót is. Hat zsemlét vágjunk ujjnyi szeletekre. 3 dl tejben keverjünk el 6 dkg porcukrot, 5 dkg vajat, két tojást, egy vaníliás cukrot, pici sót. Ezt a keveréket öntsük a zsemlére, hogy szívja be. Amíg a zsemle „iszik", mossunk meg, és magozzunk ki negyed kg-nyi meggyet. Nyersen is használhatjuk, de finomabb, ha kevés cukorral és fahéjjal kissé megpároljuk. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, hintsük meg zsemlemorzsával és tegyük be az áztatott zsemleszeletek felét. Borítsuk be a meggyel, majd takarjuk be a megmaradt zsemlével. A tetejét hintsük meg kristálycukorral (díszíthetjük-dúsíthatjuk durvára vágott dióval, mandulával), és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. Hidegen, melegen egyaránt finom.