-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
mérlegképes könyvelő
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
sofőr
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Óvodai kertész
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Splunk Security Engineer @ Deutsche Telekom IT Solutions Hungary
2024. 04. 26
-
Targoncavezető I Herceghalom
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Gödöllő
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | 1066 Budapest, Oktogon Tér 3.
2024. 04. 26
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | 1152 Budapest, Szentmihályi Út 131. (Pólus Center)
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Zsemlefelfújt elkészítése
Hozzávalók:
-
- 6 dkg porcukor
- vaníliáscukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 6 db zsemle
- gyümölcs ízlés szerint
Hamar elkészül, nem kerül sokba, és mindenki szívesen fogyasztja a következő zsemlefelfújtat.
Elkészítése:
Itt cseresznyével készítjük, de ízlés szerint használhatunk más gyümölcsöt, vagy ízesített túrót is. Hat zsemlét vágjunk ujjnyi szeletekre. 3 dl tejben keverjünk el 6 dkg porcukrot, 5 dkg vajat, két tojást, egy vaníliás cukrot, pici sót. Ezt a keveréket öntsük a zsemlére, hogy szívja be. Amíg a zsemle „iszik", mossunk meg, és magozzunk ki negyed kg-nyi meggyet. Nyersen is használhatjuk, de finomabb, ha kevés cukorral és fahéjjal kissé megpároljuk. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, hintsük meg zsemlemorzsával és tegyük be az áztatott zsemleszeletek felét. Borítsuk be a meggyel, majd takarjuk be a megmaradt zsemlével. A tetejét hintsük meg kristálycukorral (díszíthetjük-dúsíthatjuk durvára vágott dióval, mandulával), és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. Hidegen, melegen egyaránt finom.