-
Betonelemgyártó-ács
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
Traktoros (tolólapos)
-
Shop eladó
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártástámogató hegesztőmérnök
2024. 07. 26
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Operátor / árufeltöltő
2024. 07. 27
-
Quality Control Specialist
2024. 07. 27
-
Project Coordinator
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Répatorta ínyenceknek](https://www.edenkert.hu/megeheztel/2719/kiskep/repatorta-receptje-inyenceknek.jpg)
A répatorta receptje
Hozzávalók:
-
- 8 cl olívaolaj
- 14 dkg barnacukor
- őrölt fahéj
- szerecsendió
- só
- 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
- rumban áztatott mazsola
- 1 dl tej
- fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- 2 tojás
- natúr krémsajt
Elkészítés:
Mély tálban keverjünk össze 20 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 8 cl olívaolajat és fél mokkáskanálnyi szódabikarbónával felvert két tojást. Kifehéredésig keverjük. Adjunk hozzá 14 dkg barnacukrot, 1 mokkáskanál őrölt fahéjat, késhegynyi reszelt szerecsendiót, pici sót. Külön edényben keverjünk el 20 dkg nagyon finomra reszelt sárgarépát - lehetőleg karottát -, 7,5 dkg, előzőleg langyos vízben és rumban áztatott mazsolát, ugyanennyi kókuszreszeléket. Ha a keverék túl száraz, apránként adjunk hozzá egy-két evőkanál tejet. A karottás keveréket jól dolgozzuk össze piskótaalappal, majd öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába, és 180 fokos tűzön kb. 40 percig süssük. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, és még langyosan vonjuk be natúr krémsajttal, ketté is vághatjuk és a közepét is megtölthtjük. A krémsajtot kevés cukorral jól keverjük el, majd kenjük a tortára. A torta tetejét díszítésnek szórjuk meg dió, vagy mandulaszeletekkel.