-
Összeszerelő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Takarító
-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
Kőműves
-
Autófényező
-
Automata gépkezelő operátor
-
Gépkezelő
2025. 02. 19
-
Tehergépjármű-Vezető | Gyál
2025. 02. 19
-
Minőségirányítási szakértő
2025. 02. 19
-
Projektvezető (diákmunka-szervezés területére) - Sopron
2025. 02. 19
-
New Product Development and Value Engineering manager - Budapest, X. kerület
2025. 02. 19
-
New Product Development specialist - Budapest, X. kerület
2025. 02. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A répatorta receptje
Hozzávalók:
-
- 8 cl olívaolaj
- 14 dkg barnacukor
- őrölt fahéj
- szerecsendió
- só
- 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
- rumban áztatott mazsola
- 1 dl tej
- fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- 2 tojás
- natúr krémsajt
Elkészítés:
Mély tálban keverjünk össze 20 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 8 cl olívaolajat és fél mokkáskanálnyi szódabikarbónával felvert két tojást. Kifehéredésig keverjük. Adjunk hozzá 14 dkg barnacukrot, 1 mokkáskanál őrölt fahéjat, késhegynyi reszelt szerecsendiót, pici sót. Külön edényben keverjünk el 20 dkg nagyon finomra reszelt sárgarépát - lehetőleg karottát -, 7,5 dkg, előzőleg langyos vízben és rumban áztatott mazsolát, ugyanennyi kókuszreszeléket. Ha a keverék túl száraz, apránként adjunk hozzá egy-két evőkanál tejet. A karottás keveréket jól dolgozzuk össze piskótaalappal, majd öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába, és 180 fokos tűzön kb. 40 percig süssük. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, és még langyosan vonjuk be natúr krémsajttal, ketté is vághatjuk és a közepét is megtölthtjük. A krémsajtot kevés cukorral jól keverjük el, majd kenjük a tortára. A torta tetejét díszítésnek szórjuk meg dió, vagy mandulaszeletekkel.