No SSO cookie

Főzzünk puliszkát! - Puliszka és puliszkapuding

Utolsó változtatás: 2010-08-26 | Első közzététel: 2010-04-01
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Főzzünk puliszkát! - Puliszka és puliszkapuding
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!

A  finom puliszka készítésének receptje:

 

kukoricalepény
20 dkg kukoricalisztet 1 liter gyengén sózott , lobogó vízbe, apránként beleszórunk, majd habverővel állandóan keverve, 10 percig főzzük. Ezután egy hideg vízzel kiöblített tálba tesszük, 1/2 órára hideg vízbe állítjuk, de ha van időnk, inkább 1 órára tegyük ezt. Ezután lapos tálra borítjuk, úgy néz ki, mint egy torta, úgy is szeleteljük.

Tejjel, lekvárral, vagy hagymás paprikás vajjal fogyasztjuk.

 

 

 

Puliszkapuding

 

kukoricapuding

Ugyanúgy készül, mint az előbbi puliszka, csak mikor megfőtt, közé keverünk egy kávéskanál cukrot, és 1 tojásfehérje keményre vert habját. Még a tűzhely tetején keverjük közé, és ezután kihűtjük.

2 dl tejből 1 tojássárgájával 2 kávéskanál cukorral, kis vaníliával krémet főzünk. A kihűlt puliszkát mély tálba borítjuk és a sodót ráöntjük. Gyümölccsel és mézzel készítve is nagyon finom.


Szólj Te is hozzá!