No SSO cookie

Krill olaj: az új generációs Omega-3

Utolsó változtatás: 2016-05-05 | Első közzététel: 2016-04-26
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Krill olaj: az új generációs Omega-3
A krill olaj az omega-3 készítmények új generációját jelentik, főként mert jóval hatékonyabbak, mint a halolaj.

Az a tény, hogy agyunk szárazanyag tartalmának 60%-a omega zsírsavakból áll, arra késztet, hogy kiemelt figyelmet szenteljünk a tengerből származó tápanyagoknak.

A krill olaj az omega-3 készítmények új generációját jelentik, főként mert jóval hatékonyabbak, mint a halolaj. A halolajban az omega-3 triglicerid formában van jelen, míg a rákolajban foszfolipid formában, olyan formában, ahogy az emberi sejtekben is.

A foszfolipid forma miatt, a rákolajban található omega-3 jobban be tud épülni a szervezetünkbe. A halolajnak a trilicerid kötéseit a májunknak még át kell alakítani, hogy szervezetünk hasznosítani tudja. Ez pedig rengeteg veszteséggel jár.
500mg rákolaj 1500-2000mg halolajnak felel meg.

A krill olaj tengeri krillekből készül, melyek apró állatok a táplálkozási lánc legalján. A tengeri rákok algákkal táplálkoznak, így tele vannak az erős antioxidáns asztaxanthinnal.
Az asztaxanthin az egyik legtöbb szabadgyök-fajtát befogni képes vegyület, így jelentős mértékben hozzá tud járulni nagyon sok betegség kockázatának csökkentéséhez.

Az Antarktisz jeges vizeiből származó krillek (apró, garnélaszerű rákok) omega-3 tartalma nagyon magas. Mivel mélyvízi, rövid életű fajról van szó, a szennyezettségük elhanyagolható. Addig amíg a rákolaj egy rendkívül tiszta vegyület, addig 10-ből 9 halolaj esetében kimutatható valamilyen szennyeződés.

A rákolaj tengeri krillekből készül
krill (apró, garnélaszerű rák)



Melyek a rákolaj fő hatásai?

A modern világ népbetegségeinek nagy részénél bizonyítottan pozitív eredményeket értek el az omega-3 nagy mennyiségű adagolásával. A rákolaj a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegségek, Alzheimer-kór, gyulladásos betegségek – mint izületi gyulladás, bőrgyulladások, belső szervi, akár rákos gyulladások –, az általános levertség, a krónikus fáradtság, a bőrbetegségek megelőzésére és tüneteik enyhítésére többek között alkalmas készítmény.

Mint már említettük, agyunk jelentős része omega-3 zsírsavakból áll. A minden szempontból hatékony agyműködés feltétele, hogy megfelelő mennyiségű omega-3-at fogyasszunk. A hatékony koncentráció, a jó memória, a jókedv és jó hangulat, az éles és gyors agyműködés, gondolkodás a megfelelő omega-3 mennyiség nélkül lehetetlen.

Ha agyunk megkapja a szükséges omega-3 mennyiséget, életminőségünk is megváltozik. A jó memória, a gyors gondolkodás, a fokozottabb odafigyelési képesség, a pozitív hangulat hatással van gondolatainkra, tetteinkre és munkánk eredményességére is.

A krill olaj két szinten veszi fel a küzdelmet a szív és az érrendszert veszélyeztető betegségekkel szemben. Addig amíg a halolaj csak a rossz LDL koleszterin szintjét tudja csökkenteni, addig a rákolaj ezen túlmenően, a benne található asztaxanthin bevetésével, növeli az erek rugalmasságát is, csökkentve az erekben a gyulladásokat és a károsító szabadgyökök számát. A rákolajnak harmincszor jobbak a hatásai a szívre és az érrendszerre, mint a halolajnak.

A krill olaj helyre tudja állítani a felbillent hormonháztartást és elősegíti a magzati agyfejlődést is. Azoknál a hölgyeknél, ahol problémák jelentkeznek a menstruáció előtt és alatt – fájdalom, hangulatváltozás, görcsök –, nagy arányuknál javulás állt be a rákolaj fogyasztása alatt.



A rákolaj két szinten veszi fel a küzdelmet a szív és az érrendszert veszélyeztető betegségekkel szemben



A krill olaj bőrünk öregedésével szemben is jobban fel tudja venni a harcot. A bőrünkön nagy mennyiségű szabadgyök keletkezik, főként ezek okozzák az öregedést, az elráncosodást. A rákolaj nemcsak a könnyen felszívódó omega-3 tartalmával táplálja a bőrt, de az asztaxanthin segítségével a bőrfelület szabadgyökjeivel szemben is felveszi a küzdelmet.

A krill olaj a szemre is nagyon jó hatást fejt ki, így fokozottan ajánlott a fogyasztása a naponta több órát számítógép előtt ülőknek. A szem kiszáradás, a szem fájdalom, a szem viszketés és szemromlás mögött, minden esetben alacsony omega-3 szint is áll és magas szabadgyök szám. A rákolaj mindkét problémát jól tudja kezelni.

A krill olaj érdemes babatervezés előtt, akár már 6 hónappal, mindkét félenk fogyasztani. A leendő édesanya feltöltheti omega-3 készleteit a rákolaj segítségével, míg a leendő apukánál a spermában csökkenti a szabadgyökök számát. Sok párnál a rákolaj segített megszüntetni a meddőséget, illetve az omega-3 hozzájárul a koraszülés elkerüléséhez is.


Hol lehet további információkat kapni a krill olajról?


Ismerje meg a krill olajat, az omega-3 készítmények új generációját!

Ha segíteni akarunk szervezetünknek az alacsony tápanyagtartalmú élelmiszerek és a káros környezeti hatások ellen folytatott „háborúban”, a krill olajjal titkos fegyverhez jutunk.

Olvasson további információkat a krill olajról a www.krillolaj.eu oldalon, vagy küldjön üzenetet kérdéseivel a vasarlas@krillolaj.eu e-mail címre.

rakolaj-logo



Szólj Te is hozzá!