No SSO cookie

Hogyan készítsünk petrezselyem teát?

Utolsó változtatás: 2010-08-27 | Első közzététel: 2009-10-09
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk petrezselyem teát?
Tudta, hogy a petrezselyem (Petroselinum hortense, P. crispum) levele C-vitamint tartalmaz? Igaz ugyan, hogy fűszernövényként szinte nélkülözhetetlen a konyhában, de emellett gyógyító hatású is. A felhasználásának egyéb titkait pedig lássuk a videón

A petrezselyem termések illóolajat (apiolt, miriszticint, pinént), flavonoidokat (apiint) tartalmaznak.

A  petrezselm gyökér ftalidokat (illathordozókat) tartalmaz, a levél pedig C-vitamint.

Ízletes fűszernövényként ismerjük, de emellett gyógynövény is. Vizelethajtó és étvágyjavító hatású. Fokozza az emésztést, és teája kiváló hólyaggyulladás esetén. A petrezselyem a vesekő és a vesehomok kialakulásának megelőzésére ajánlható.

A petrezselyem tea elkészítése:

Leforrázunk 3 dl vízzel 2 teáskanálnyi összeaprított petrezselyemlevelet vagy gyökeret, majd negyedóra elteltével szűrjük le. Étkezések előtt fogyasztva megkönnyíti az emésztést.

A többit lássuk a videón!