Mikor ültessem át nőszirom virágaimat?
Április hónap a legideálisabb a szaporításra. . .
Következő »
Hozzávalók (arányok):
Olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek értettek, de még kemények és könnyen leválnak a magról. Miután meghámoztuk, félbe vágtuk és kimagoztuk őket, kockákra vágjuk. Amennyiben nagyobb mennyiséggel dolgozunk, vagy biztosan nem szeretnénk gyümölcsdarabokat hagyni a lekvárban, le is darálhatjuk. Egy nagyobb lábosban, kis lángon és állandó kevergetés mellett a citromlével együtt feltesszük főni. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, majd újabb, legalább 30 perces főzés következik. Amikor a lekvár fényessé válik, a tűzről levéve száraz üvegebe töltjük.
Ha csökkentett cukortartalommal szeretnénk készíteni, akkor 1 kg gyümölcshöz 300g cukrot és 3:1 arányú dzsemfixet használjunk.
![]() |
A nektarin 28. heti piaci ára |
Hozzávalók (arányok):
A gyümölcsöt alaposan tisztítsuk meg, majd az összes hozzávalót tegyük egy lábosba. Közepes lángon 4-5 percig forraljuk, majd tiszta és száraz üvegekbe töltjük.
A biztonság kedvéért lekvárjainkat a teljes kihűlésig meleg dunsztba is tehetjük!
![]() |
A szeder 28. heti piaci ára |
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Nagybani piaci árak 29. hét
![]() |
A TÁBLÁZAT NAGYBAN ITT TÖLTHETŐ LE >> |
Német, lengyel piaci árak 29. hét
![]() |
A TÁBLÁZAT NAGYBAN ITT TÖLTHETŐ LE >> |