No SSO cookie

A borban párolt húsos káposzta receptje

Utolsó változtatás: 2016-05-05 | Első közzététel: 2012-02-10
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
A borban párolt húsos káposzta receptje
A borban párolt húsos káposzta recept hozzávalói (8 személyre): 1 kg savanyú káposzta, 1 l száraz fehérbor, 2 evőkanál olaj, 3-4 babérlevél, só, 1 kiskanál fekete bors, 60 dkg füstölt oldalas, 30 dkg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt tarja .

A borban párolt húsos káposzta elkészítése

 

Az olajjal kikent bográcsba terítjük a savanyú káposzta felét. Rátesszük a kisebb darabokra vágott húsféléket és a kolbászt, majd rászórjuk a fekete borsot és a babérleveleket. Ezután beborítjuk a maradék káposztával, kicsit megsózzuk. Fölöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a húsok mind megpuhulnak. Héjában főtt vagy fóliában sült burgonyát adunk mellé.

 

Piaci árak - 6. hét


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

belfoldi-6

kulfoldi-6

feher-fejes-kaposzta

voroskaposzta

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.


Szólj Te is hozzá!