-
karbantartó
-
Autófényező
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
óvodapedagógus
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
takarító
-
Irodai ügyintéző/adminisztrátor
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Contact Center Értékesítési Tanácsadó | Pécs
2025. 02. 11
-
Személyszállítási Projektvezető
2025. 02. 13
-
Senior Specialist Quality Management
2025. 02. 13
-
Betanított címkéző, csomagoló
2025. 02. 12
-
Alkatrész kiszállító – megemelt bérrel (III.ker)
2025. 02. 12
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Olyan jó, amikor egy étel friss, ropogós zöldségekkel indul!
Sajnos a magyar konyhában még ritkán fordul ez elő, ráadásul azt a néhány használatos zöldséget is többnyire agyonfőzzük. Szerencsére mostanában egyre inkább terjed a zöldségek és gyümölcsök kevés zsiradékon való sütése is, amely nemcsak rendkívül finom, de nem is teszi tönkre a vitamintartalmukat. A sült zöldséget még azok is élvezettel szokták falni, akik egyébként nem rajonganak a zöldségekért. Lássuk, mit kezdett Kaldeneker György egy halom zöldséggel és tésztával. Nézd meg a videót!
Sült zöldséges penne
Hozzávalók:
- 30 dkg penne tészta
- 1 db paradicsompaprika
- 1 fej lilahagyma
- fél padlizsán
- fél cukkíni
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tasak Bertolli Pikáns paradicsomszósz
- 1 ág kakukkfű
- fél teáskanál oregánó
- 3 evőkaná Bertolli Originale olívaolaj
- 5-6 levél friss bazsalikom
- só
- őrölt bors
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a vékonyra felszeletelt fokhagymát. Hevítsük fél percig, majd adjuk hozzá a falatnyi darabokra vágott paprikát, a vékony csíkokra felszeletelt padlizsánt és cukkínit, valamint a cikkekre szelt lilahagymát. Közepes lángon süssük, míg a zöldségek barnulni nem kezdenek. Öntsük rá a paradicsomszószt, tépkedjük bele a kakukkfű- és bazsalikomleveleket, szórjuk hozzá az oregánót, majd ízesítsük sóval és darált borssal. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, aprítsunk rá chili paprikát is. Kis lángon főzzük 5-6 percig.
Amíg a zöldséges szósz készül, főzzük ki sós vízben a penne tésztát. Ha elkészült szűrjük le, majd keverjük össze a zöldséges szósszal. Tálaljuk tányérokba, tetejét megszórhatjuk frissen reszelt parmezánnal, vagy szárazabb kecskesajttal. Hát nem mennyei?
A videót a LIONS Média készítette Kaldeneker György közreműködésével.