Borral készült ételek - Borleves
Borral rengeteg finomság készíthető. Használjuk pácoláshoz, főzéshez, desszertek készítéséhez. És a koktélokat még nem is említettük, mert sorozatunkban a legnépszerűbb és legfinomabb borral készült étkeket vesszük sorra. Kedvcsinálónak a kulináris élvezetekhez Woody Allen megjegyzése: "Szeretek borral főzni. Néha az ételbe is teszek..."

borleves csészében

A borleves elkészítése:

Hozzávalók:

4dl fehér bor
3 tojás
8 dkg cukor
reszelt citromhéj
2 dl meleg víz

A három tojássárgáját 8 dkg cukorral habosra keverünk. Adunk hozzá reszelt citromhéjat, majd a 4 dl borral és a 2dl meleg vízzel felengedjük. Lassú tűzön addig keverjük egy habverővel, amíg fel nem fő. Ha felfőtt, hideg vízbe állítjuk, és megvárjuk amíg kihül. Leginkább hűtve tálaljuk, de melegen is kiváló. Tejszínnel tálaljuk.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Szeretném megtudni az aprólevelű b. fikusz szaporítását.

Szaporításra legalkalmasabb időpont a tavasz, amikor a hajtási periódushoz megfelelő fényviszonyok is társulnak.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Dáliák

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.