-
karbantartó
-
Futár
-
Könyvelő
-
Irodavezető
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Óvodapedagógus
-
recepciós
-
Targoncavezető (CE) targoncával
2024. 10. 08
-
Laboráns | Tiszafüred
2024. 10. 07
-
Közbeszerzési referens
2024. 10. 09
-
Márkabolti asszisztens
2024. 10. 10
-
Elektromos karbantartó (Debrecen)
2024. 10. 10
-
Mechanikus karbantartó (Debrecen)
2024. 10. 10
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hazánk pálinkaházainak szakemberei együtt zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket. A különleges párlat a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon debütál, ott kóstolhatja meg először a közönség a hazai pálinkafőzdék legjobb körtepálinkáinak blendjét.
A három évvel ezelőtt indult kezdeményezés, miszerint gyümölcsök szerint tematizálják a Budapesti Pálinkafesztivált, minden évben nagy sikert aratott. 2014-ben is folytatódik a sorozat, így jövőre a körte évét ünnepeljük az Erzsébet téren. A gyümölcsök királynőjeként is emlegetett körte fája sudár arányosságával, virágdíszes pompájával, fényeszöld lombozatával, gyümölcse izével, illatával, zamatával, környezete iránti igényességével és érzékenységével emelkedik ki a társai közül. Ezért is választották ezt a gyümölcsöt a szervezők, akik a fesztivál kapcsán idén ismét meghirdették a felhívást az Év pálinkájának közös elkészítésére. A kezdeményezésre több mint egy tucat hazai pálinkafőzde jelentkezett legjobb körte párlatával. Ezeket házasítják, és így születik meg a fesztiválra a díszüveges párlatkülönlegesség.
Bírák: Vasas Beáta és Berkes Géza |
A napokban rendezett bírálaton a beküldött körtepálinkákat a főzdék által delegált, öttagú szakértő zsűri értékelte illatkarakter, illattisztaság, ízkarakter, íztisztaság és harmónia alapján.
A zsűri vakkóstolás során választotta ki a legjobb tételeket, nagyon szigorú szabályok alapján, figyelembe véve a szervezők külön kérését: csak a legjobb minőség maradhat benne, kerülhet bele a prémium blendbe. A bírák maguk a pálinkafőző-mesterek voltak, így Hornung József, a Nobilis Pálinkaháztól, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Erika a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól. A vakkóstolást a Rézangyal főkóstolója, Borbáth Gabriella felügyelte.
Békési Erika és Márton András |
A szigorú szakemberek végül hét főzde körtepálinkáját, köztük vilmos, kiffer körte párlatokat választottak ki, így az év pálinkájába végül az aranyérmesnek minősített Gusto, valamint Nobilis, Márton és lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler, Harmatrázó körtepálinkák kerülnek. A pálinkafőző mesterek a bírálat során a minőséget tartották szem előtt a mennyiséggel szemben, emiatt a beküldött pálinkák több mint felét egyáltalán nem válogatták be, mondván csak a legjobb pálinka alapanyagból készülhet minőségi házasítás. Ezt személetet igazolja a tavalyi Év meggypálinkájának sikere is, amelyből már csak néhány üveg kapható a PálinkaShop-ban. A különleges blend egészen tavaszig pihen, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
A többhónapos pihenés után a kereskedelmi főzdék prémium blendje díszüvegbe kerül. Az 1500 db 0.5 literes, sorszámozott palackból először a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhat a közönség.