-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Traktoros
-
Hideghívó
-
Betonelemgyártó-ács
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Itt a finom baklava!](https://www.edenkert.hu/megeheztel/2503/kiskep/baklava-recept.jpg)
Állítólag a ma ismert változatát a Topkapi Palota konyhájában készítették először. A szultán a ramadán 15. napján baklavát kínált a janicsároknak. Ezt az ünepi felvonulást Baklava Alayi-nak nevezték el.
A baklava receptje:
Hozzávalók: 500 g rétestészta, ¾ csésze olvasztott, sótlan vaj, 2 csésze finomra vágott dió, 1 csésze finomra vágott mandula, ¼ csésze cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1/8 teáskanál darált szegfűszeg, 2 evőkanál méz.
![]() |
Elkészítése:
Vajazzunk ki egy közepes tepsit és rakjunk az aljára 9 réteslapot úgy, hogy mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Keverjük össze a diót, a mandulát a cukorral és a fűszerekkel,majd a keveréket öntsük a réteslapokra. Fedjük be 2 réteslappal, ezeket is kenjük meg olvasztott vajjal és terítsük szét rajta a maradék diós keveréket, majd pedig tegyük a tetejére a meglévő réteslapokat, szintén vajjal kenve. Szúrjuk át a felső réteget gyémánt alakban, és hintsük meg vízzel, nehogy összepöndörödjön. Közepesen meleg sütőben süssük 30 percig, majd tegyük melegebb hőfokra a sütőt, és így is süssük még 30 percig. Ha a teteje túl gyorsan elkezdene barnulni, fedjük le.
![]() |
Amíg sül, készítsük el a szirupot:
Hozzávalók: cukor, víz, szegfűszeg, fahéj, citromlé
Elkészítése: A hozzávalókat tegyük egy edénybe, majd főzzük össze anyi vízzel, hogy még kellemesen folyós legyen. A cukor felolvadása után még 10 percig forraljuk, majd szűrjük le és hűtsük le. Amikor a sütemény megsült, vegyük ki és a még forró tetejét kenjük be a hideg sziruppal. Néhány órát hagyjuk pihenni, mielőtt felvágnánk.