Csokoládés finomságok: Milton puding
Gombóc Artúr imádná, olyan finom és könnyen elkészíthető a Milton puding. Igaz, hogy nem csak csoki, de ugyanúgy lehet kerek, szögletes, ovális, sőt háromszög alakú is. A tálaló edénytől függ...

csokipuding tálkában
Tejszínhabbal, de fagyival is díszíthetjük

Hozzávalók:

1 bögre zsemlemorzsa
1 liter tej
2 tojás
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt fahéj
három evőkanál cukor
fél tábla reszelt étcsokoládé.

 

Elkészítés:

A zsemlemorzsát, a tejet, fahéjat és a csokoládét tegyük egy tálba, és áztassuk két-három órán keresztül. Keverjük össze a tojást, a cukrot és sót, majd keverjük hozzá a masszához.

Ezután porciózzuk ki a pudingot kisebb edénykékbe, vagy egy tűzálló tálba és tegyük a sütőbe - alacsony fokozaton -, körülbelül negyven percre. Amint kész, tejszínhabbal, vagy vanília mártással tálaljuk.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Cikász pálmám levelei sárgulni kezdtek. . .

Nem tudom, hogy a kép kedvéért van-e ott a pálnma, ahol fotózta, vagy mindig ott van, mert úgy látom ott nagyon kevés fényt kap. Nem írja, hogyan tartja ezért csak általánosságban tudok válaszolni.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.