Hogyan készítsünk finom bodzazselét?
A virágzó, lágy szárú bodza a mérsékelt és kontinentális éghajlaton világszerte növekszik. A bogyók, amelyek ugyanezt a nevet viselik, a bodzabokron teremnek, flavanoidokat, tanint, aminosavakat, valamint vitaminok és ásványi sók széles választékát tartalmazzák.

A bodzaszirup készítése

 

Általában gyógynövényként használják gombás fertőzések, megfázás és különböző betegségek gyógyítására, de a bodza édes íze és előnyös tulajdonságai egy csomó recepthez is hozzájárulnak. Otthon is egyszerűen lehet bodzaszirupot készíteni, ami lehetővé teszi számodra, hogy az édes ízével kísérletezz.

 

1. Lépés

Önts kb. 4 csésze vizet egy serpenyőbe. Vedd közepesre a lángot.

 

2. Lépés

Add a cukrot és a bodzát a serpenyő vízhez.

 

 

 

 

3. Lépés

Főzd lefedve 15-20 percig.

 

4. Lépés

Kavard meg a keveréket és zúzd össze az apró bogyókat. Hagyd a bogyókat még 30 percig, fedetlenül főni.

 

5. Lépés

Öntsd a forró bodza szirupot egy sütire, majd koronázd meg az egészet egy púpozott kanál tejszínhabbal.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Anyák napjára kapott csüngő petúniám megnyurgult, megcsúnyult. Csípjem vissza?

Az elmúlt napok csapadékos, szeles időjárása nem kedvezett igazán a növénynek. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Oroszlanszáj

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.