-
Fizikai munka
-
Ügyfél kapcsolattartó (szőlészeti-borászati) a Bí-bor-ász Kft.-nél , Dél-Dunántúl
-
Szerkezet lakatos
-
Bérautó ügyintéző
-
Tehergépkocsi veztő
-
Takarító
-
Gázvezeték és központi fűtés szerelő.
-
Automatizálási mérnök
2022. 08. 17
-
Termeléstervező
2022. 08. 17
-
Senior Decision Support Analyst
2022. 08. 17
-
Könyvelő gyakornok - Eaton - Br. 1973 Ft / óra
2022. 08. 17
-
Pénzügyi elemző
2022. 08. 17
-
Software Senior Engineer - Java
2022. 08. 17
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A virágzó, lágy szárú bodza a mérsékelt és kontinentális éghajlaton világszerte növekszik. A bogyók, amelyek ugyanezt a nevet viselik, a bodzabokron teremnek, flavanoidokat, tanint, aminosavakat, valamint vitaminok és ásványi sók széles választékát tartalmazzák.
A bodzaszirup készítése
Általában gyógynövényként használják gombás fertőzések, megfázás és különböző betegségek gyógyítására, de a bodza édes íze és előnyös tulajdonságai egy csomó recepthez is hozzájárulnak. Otthon is egyszerűen lehet bodzaszirupot készíteni, ami lehetővé teszi számodra, hogy az édes ízével kísérletezz.
1. Lépés
Önts kb. 4 csésze vizet egy serpenyőbe. Vedd közepesre a lángot.
2. Lépés
Add a cukrot és a bodzát a serpenyő vízhez.
![]() |
3. Lépés
Főzd lefedve 15-20 percig.
4. Lépés
Kavard meg a keveréket és zúzd össze az apró bogyókat. Hagyd a bogyókat még 30 percig, fedetlenül főni.
5. Lépés
Öntsd a forró bodza szirupot egy sütire, majd koronázd meg az egészet egy púpozott kanál tejszínhabbal.