Ha létezik répatorta, a hasonlóan édes céklából miért ne lehetne mennyei süteményt készíteni? Utánanéztünk és megtaláltunk a kedvencet: brownie Hugh Fearnley konyhájából. A hagyományosnál szaftosabb brownie recept következik.
Céklás brownie

Hozzávalók:
- 250 g vaj
 - 250 g étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
 - 3 tojás
 - 250 g cukor
 - 150 g liszt
 - 1 tk sütőpor
 - csipetnyi só
 - 250 g főtt, lereszelt cékla
 
Fözzük meg a céklát, hámozzuk és reszeljük le. Olvasszuk össze a vajat a csokoládéval, majd egy másik edényben habverővel keverjük simára a tojásokat a cukorral. Keverjük össze a kettőt, majd szitáljuk a csokis keverékhez a sütőporos lisztet. Végül mehet bele a cékla, de ne keverjük hosszan, mert akkor kemény lesz a brownie.
A keveréket öntsük az előre kivajazott lapos tepsibe, simítsuk el spatulával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percig. Akkor van kész, ha a tésztánk közepébe szúrt villára csak néhány szem morzsa tapad.
Egészségünkre!
Még több izgalmas CÉKLÁS RECEPT
