-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
mérlegképes könyvelő
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
fogászati szakasszisztens
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
German speaking Dispatcher / Service Coordinator @ ZaWin (Martin Engineering AG)
2024. 04. 26
-
Targoncavezető I Herceghalom
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Gödöllő
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | 1066 Budapest, Oktogon Tér 3.
2024. 04. 26
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | 1152 Budapest, Szentmihályi Út 131. (Pólus Center)
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A fehér ribizliből könnyen készíthetünk zselét. Mutatjuk, hogyan!
Egy cc.15 éves öreg fehér ribizli tő jó 1,5 kg tömegű termését megszedve - csaknem 2 héttel később érett be, mint a piros ribizli-, mosás,lecsumázás után 15 percig megroggyasztottam.
A bogyók magmennyisége kétszerese volt, mint a pirosé, létartalma viszont csupán fele. Régi lószőr szitán fagombával átpasszírozva csupán 3-4 deciliter levet adott.Színe nem túl biztató szürkés-fehér, átszűrtem egy finom szűrőn. Lassú tűzön kevergetve 10 percig, majd fele mennyiség cukrot hozzáadva további 10-15 percig.
A színe szép aranysárgára karamellizálódott .A dermedési próba percek alatt eredményt hozott, így pektintartalma lényegesen magasabb, mint a piros ribizlijé. Üvegbe töltve/ a fedőt néhány csepp alkohollal fertőtlenítve/, mehetett a száraz dunsztba.
Molnár István Minerva
Gellérthegy