-
Műszaki mérnök, technikus
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Bolti eladó
-
Takarító
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
sofőr
-
Tengeri telepítési technikus szakember
2024. 04. 17
-
Engineering Molding Manager
2024. 04. 19
-
Mercedes-Benz Személygépjármű Értékesítési Tanácsadó
2024. 04. 18
-
Szerelő - Szombathely
2024. 04. 19
-
Gépkezelő kisegítő - Szombathely
2024. 04. 19
-
Gépkezelő (Debrecen)
2024. 04. 18
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Zsemlefelfújt elkészítése
Hozzávalók:
-
- 6 dkg porcukor
- vaníliáscukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 6 db zsemle
- gyümölcs ízlés szerint
Hamar elkészül, nem kerül sokba, és mindenki szívesen fogyasztja a következő zsemlefelfújtat.
Elkészítése:
Itt cseresznyével készítjük, de ízlés szerint használhatunk más gyümölcsöt, vagy ízesített túrót is. Hat zsemlét vágjunk ujjnyi szeletekre. 3 dl tejben keverjünk el 6 dkg porcukrot, 5 dkg vajat, két tojást, egy vaníliás cukrot, pici sót. Ezt a keveréket öntsük a zsemlére, hogy szívja be. Amíg a zsemle „iszik", mossunk meg, és magozzunk ki negyed kg-nyi meggyet. Nyersen is használhatjuk, de finomabb, ha kevés cukorral és fahéjjal kissé megpároljuk. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, hintsük meg zsemlemorzsával és tegyük be az áztatott zsemleszeletek felét. Borítsuk be a meggyel, majd takarjuk be a megmaradt zsemlével. A tetejét hintsük meg kristálycukorral (díszíthetjük-dúsíthatjuk durvára vágott dióval, mandulával), és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. Hidegen, melegen egyaránt finom.