-
TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRS
-
KERESKEDELMI MUNKATÁRS
-
Főkönyvi könyvelő
-
Kompresszor és vákuumszivattyú szerviztechnikus/karbantartó
-
Kőműves, Gipszkartonos, Vízvezeték szerelő Álláslehetőség
-
Árukiadó - raktáros kollégát keresünk
-
Autómosó
-
Konyhai kisegítő, csomagoló munka nyugdíjasoknak (WHC07614)
2022. 05. 14
-
Hegesztő (WHC01783)
2022. 05. 13
-
Kitting műszakvezető
2022. 05. 13
-
Repülőtéri poggyászkocsi rendező munkatárs - Liszt Ferenc Repülőtér (BP_II_020405)
2022. 05. 16
-
Szerszámelőkészítő-Nagykanizsa (AIDe_2021_10_01_01)
2022. 05. 16
-
Targoncakezelő munkatárs - Nagykanizsa (NK_II_012403)
2022. 05. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A kukoricalepényt régen málénak hívták és nagyon közkedvelt finomságnak számított. Főleg barack-, vagy szilvalekvárral. A most következő receptben sok gyümölccsel készítjük el az egészséges édességet
Gyümölcsös kukoricalepény készítése
Hozzávalók:
-
- 12dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 15dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű kukoricaliszt
- 1 sütőpor
Elkészítése:
Keverjünk habosra 4 tojást 12 dkg cukorral, adjunk hozzá 13 dkg olvasztott vajat, 15-15 dkg teljes kiőrlésű búza-, illetve kukoricalisztet és egy zacskó sütőport. Nagyon jól keverjük ki a masszát. Adjunk hozzá félbevágott, kimagozott datolyát vagy más, ízlés szerinti, nem túl leveses gyümölcsöt. Tegyük a masszát kivajazott, kilisztezett formába. Előmelegített sütőben, 250 fokon kb. 10 percig süssük, majd csökkentsük a meleget 180 fokra, és kb. 30 perc után végezzünk tűpróbát. Miután kihűlt, a tepsiből kivéve vágjuk fel, a szeletkék tetejét díszítsük gyümölcsdarabokkal, rácsepegtetett olvasztott csokoládéval vagy durvára vágott dióval, mandulával.
Tipp: Ha van fánk sütőnk, abban is nagyon könnyen kisüthető.