-
Szerviztanácsadó/munkafelvevő
-
Konyhai kisegítő
-
OPS asszisztens/diszpécser
-
villanyszerelő
-
Panzióvezető (bentlakással)
-
KONYHALÁNY
-
Szerkezetlakatos
-
Elektronikai műszerész / villanyszerelő
2023. 03. 21
-
Biztonsági Kamera Operátor / Képelemző
2023. 03. 21
-
Tréner-Tolmács
2023. 03. 21
-
Autószerelő | Szombathely
2023. 03. 21
-
Angolszász Vállalati Projektvezető | Teljes- És Részmunkaidő
2023. 03. 21
-
Takarító Csoportvezető | Szeged
2023. 03. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A kukoricalepényt régen málénak hívták és nagyon közkedvelt finomságnak számított. Főleg barack-, vagy szilvalekvárral. A most következő receptben sok gyümölccsel készítjük el az egészséges édességet
Gyümölcsös kukoricalepény készítése
Hozzávalók:
-
- 12dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 15dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű kukoricaliszt
- 1 sütőpor
Elkészítése:
Keverjünk habosra 4 tojást 12 dkg cukorral, adjunk hozzá 13 dkg olvasztott vajat, 15-15 dkg teljes kiőrlésű búza-, illetve kukoricalisztet és egy zacskó sütőport. Nagyon jól keverjük ki a masszát. Adjunk hozzá félbevágott, kimagozott datolyát vagy más, ízlés szerinti, nem túl leveses gyümölcsöt. Tegyük a masszát kivajazott, kilisztezett formába. Előmelegített sütőben, 250 fokon kb. 10 percig süssük, majd csökkentsük a meleget 180 fokra, és kb. 30 perc után végezzünk tűpróbát. Miután kihűlt, a tepsiből kivéve vágjuk fel, a szeletkék tetejét díszítsük gyümölcsdarabokkal, rácsepegtetett olvasztott csokoládéval vagy durvára vágott dióval, mandulával.
Tipp: Ha van fánk sütőnk, abban is nagyon könnyen kisüthető.