Mentás-currys zöldborsóleves
A menta fokozza a borsó édes ízét, a curry pedig melegséget ad neki. Lássuk, hogyan készül a mentás-currys borsóleves!

A mentás-currys zöldborsóleves receptje

 

Hozzávalók:

  • 1 ek. (15 ml) sótlan vaj
  • 2 tk. (10 ml) curry paszta (nem csípős)
  • 6-8 szál zöldhagyma, csak a fehér és világoszöld részei, finomra aprítva
  • 1 csésze (250 ml) boston saláta lereszelve
  • 3 csésze (750 ml) fejtett friss borsó
  • 4 csésze (1 liter) zöldség, vagy csirkehúsleves
  • 2 ek. (30 ml) durvára vágott friss mentalevél
  • 1 ek. (15 ml) friss zöld citrom (lime) leve
  • Csipetnyi kristálycukor
  • Só és frissen őröt bors ízlés szerint

 

Díszítés

  • Negyed csésze (60 ml) tejföl
  • 1 ek. (15 m) finomra vágott friss metélőhagyma
  • Mentaszárak

 

zoldborso-leves-curry-menta
Mentás-currys zölborsóleves (tévézés közben)

 

A mentás-currys zöldborsóleves elkészítése:


Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat a curry pasztával, közepes hőfokon. Adjuk hozzá a zöldhagymát, és állandóan kavargatva pirítsuk, 3-5 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a salátát, és főzzük addig, amíg megfonnyad, kb. 5 percig. Keverjük hozzá a borsót, öntsük rá a levest, és hagyjuk főni. Állítsuk alacsonyabbra a hőfokot. Fedjük le az edényt, és hagyjuk főni 15-20 percig.

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a leveshez a mentát. Egy mixerrel adagonként pürésítsük a levest. Ezután öntsük vissza a serpenyőbe, és óvatosan melegítsük fel. Keverjük hozzá a citromlét, cukrot, sót és borsot.

Merjük a levest kis tálkákba, díszítsük a tejföllel, mentaszárakkal és metélőhagymával.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Milyen növényke bújt ki most ősszel a kertemben?

A foltos kontyvirágot (Arum maculatum) "becsapta az időjárás"

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.