-
szerelő - motorcsónak szerviz
-
Épületgépészet
-
Hegesztő, lakatos, esztergályos, programozó
-
Extruderkezelő
-
Hegesztő,Lakatos,Villanyszerelő,Víz-gáz-fűtésszerelő
-
Iskolatitkár
-
Kőműves, villany szerelő, víz-gáz-fűtés szerelő, nehézgépkezelő
-
Földmunkagép Szerelő / szerviztechnikus
2023. 01. 28
-
Senior Project Manager
2023. 01. 30
-
Üzemeltető műszerész
2023. 01. 26
-
Termékfejlesztési munkatárs
2023. 01. 30
-
Elektronikai tanár
2023. 01. 30
-
Minőségirányítási mérnök
2023. 01. 30
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A menta fokozza a borsó édes ízét, a curry pedig melegséget ad neki. Lássuk, hogyan készül a mentás-currys borsóleves!
A mentás-currys zöldborsóleves receptje
Hozzávalók:
- 1 ek. (15 ml) sótlan vaj
- 2 tk. (10 ml) curry paszta (nem csípős)
- 6-8 szál zöldhagyma, csak a fehér és világoszöld részei, finomra aprítva
- 1 csésze (250 ml) boston saláta lereszelve
- 3 csésze (750 ml) fejtett friss borsó
- 4 csésze (1 liter) zöldség, vagy csirkehúsleves
- 2 ek. (30 ml) durvára vágott friss mentalevél
- 1 ek. (15 ml) friss zöld citrom (lime) leve
- Csipetnyi kristálycukor
- Só és frissen őröt bors ízlés szerint
Díszítés
- Negyed csésze (60 ml) tejföl
- 1 ek. (15 m) finomra vágott friss metélőhagyma
- Mentaszárak
![]() |
Mentás-currys zölborsóleves (tévézés közben) |
A mentás-currys zöldborsóleves elkészítése:
Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat a curry pasztával, közepes hőfokon. Adjuk hozzá a zöldhagymát, és állandóan kavargatva pirítsuk, 3-5 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a salátát, és főzzük addig, amíg megfonnyad, kb. 5 percig. Keverjük hozzá a borsót, öntsük rá a levest, és hagyjuk főni. Állítsuk alacsonyabbra a hőfokot. Fedjük le az edényt, és hagyjuk főni 15-20 percig.
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a leveshez a mentát. Egy mixerrel adagonként pürésítsük a levest. Ezután öntsük vissza a serpenyőbe, és óvatosan melegítsük fel. Keverjük hozzá a citromlét, cukrot, sót és borsot.
Merjük a levest kis tálkákba, díszítsük a tejföllel, mentaszárakkal és metélőhagymával.