-
karbantartó
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Vagyonőr Tiszafüred
-
Hentes, konyhamészáros
-
Tejelő szarvasmarha telep- Agronómus állás
-
CNC operátor / programozó
2024. 08. 30
-
Pénzügyi munkatárs
2024. 09. 09
-
Áruátvételi Munkatárs | Szombathely
2024. 09. 09
-
MINŐSÉGÜGYI MÉRNÖK (2992)
2024. 09. 10
-
Takarító diákmunka - br. 2000 Ft / óra - IV. kerület
2024. 09. 10
-
Karbantartó lakatos
2024. 09. 10
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A marcipánmasszához:
- 20 dkg hántolt mandulabél
- 20 dkg porcukor
- 0,5 dl víz
- pár szem keserű mandula
- 3 ek őrölt pisztácia
A töltelékhez:
- 10 dkg étcsok
- i5 dkg mogyoró
- 5 dkg porcukor
Bevonáshoz: étcsokoládé
A mandulát ledaráljuk, ezután összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd addig gyúrjuk, amíg, jól formázható gombóc nem lesz belőle. A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, ledarált pisztáciát, és azt is jól összegyúrjuk.
A mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel. A keverékből kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a golyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk.Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapíron szárítjuk. Amint kész, kis üveg tálcán, vagy tortás tálcán tálaljuk.