-
Traktoros
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
közjegyzőhelyettes
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Traktoros (tolólapos)
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Készítsünk házilag mozart golyót!](https://www.edenkert.hu/megeheztel/3236/kiskep/mozart-golyo-receptje.jpg)
A marcipánmasszához:
- 20 dkg hántolt mandulabél
- 20 dkg porcukor
- 0,5 dl víz
- pár szem keserű mandula
- 3 ek őrölt pisztácia
A töltelékhez:
- 10 dkg étcsok
- i5 dkg mogyoró
- 5 dkg porcukor
![]() |
Bevonáshoz: étcsokoládé
A mandulát ledaráljuk, ezután összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd addig gyúrjuk, amíg, jól formázható gombóc nem lesz belőle. A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, ledarált pisztáciát, és azt is jól összegyúrjuk.
A mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel. A keverékből kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a golyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk.Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapíron szárítjuk. Amint kész, kis üveg tálcán, vagy tortás tálcán tálaljuk.