Készítsünk házilag mozart golyót!
Ha Mozart tudta volna, hogy a zenéjéhez hasonlóan mennyei finomság is fémjelzi majd a nevét... A marcipános édesség kétség kívül egy érzéki katarzis, csak sajnos elég borsos az ára ahhoz, hogy kedvünkre nassolhassunk belőle. Ezért a legjobb, ha magunknak készítünk egy tálcányit! Nézzük a receptet!

 

A marcipánmasszához:

  • 20 dkg hántolt mandulabél
  • 20 dkg porcukor
  • 0,5 dl víz
  • pár szem keserű mandula
  • 3 ek őrölt pisztácia

 

A töltelékhez:

  • 10 dkg étcsok
  • i5 dkg mogyoró
  • 5 dkg porcukor

 

házi bonbon

 

Bevonáshoz: étcsokoládé

 

A mandulát ledaráljuk, ezután összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd addig gyúrjuk, amíg,  jól  formázható gombóc nem lesz belőle. A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, ledarált pisztáciát, és azt is  jól összegyúrjuk.

A  mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel. A keverékből kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a golyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk.Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapíron szárítjuk. Amint kész, kis üveg tálcán, vagy tortás tálcán tálaljuk.

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Ehető-e a vérszilva termése?

A vérszilva sárga vagy piros színű, enyhén savanykás ízű gyümölcsöt terem.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.