-
Traktoros
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
közjegyzőhelyettes
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Traktoros (tolólapos)
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Készítsünk házi tarkedlit!](https://www.edenkert.hu/megeheztel/3234/kiskep/hazi-tarkedli-receptje.jpg)
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 5 dl tej
- 50 g cukor
- 30 g vaj
- 3 db tojás
- 1/2 citrom héja
- só a sütéshez: olaj
- a tölteléknek és a tálaláshoz: tetszőlegesen választott lekvár
- a tetejére: 20 g porcukor
![]() |
A tarkedli elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és felfuttatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal és a maradék langyos tejjel simára dolgozzuk. Ezután a felfutatott élesztőt, és az olvasztott vajat is belekeverjük, majd az így kapott sűrű „palacsintatésztába" a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. A tarkedli- (vagy tükörtojás) sütőt olajjal kikenjük, közepes lángon megforrósítjuk, majd a tésztából egy-egy bő evőkanálnyit a sütő mélyedéseibe töltünk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Ha akarjuk, pár tarkedlit lekvárral összeragaszthatunk, úgy még finomabb. Végül porcukorral megszórjuk. Lekvárt külön is tálaljunk hozzá. Frissen a legfinomabb.