-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
Műszaki ügyintéző
-
Irodavezető
-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
Könyvelő
-
Hentes! segédmunkás! betanított munkás!
-
Targoncavezető (CE) targoncával
2024. 10. 08
-
Front Office Coordinator
2024. 10. 10
-
Automation and Client Reporting Intern
2024. 10. 11
-
Részmunkaidős targoncavezető
2024. 10. 11
-
Targoncavezető
2024. 10. 11
-
Business Development gyakornok
2024. 10. 11
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 5 dl tej
- 50 g cukor
- 30 g vaj
- 3 db tojás
- 1/2 citrom héja
- só a sütéshez: olaj
- a tölteléknek és a tálaláshoz: tetszőlegesen választott lekvár
- a tetejére: 20 g porcukor
A tarkedli elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és felfuttatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal és a maradék langyos tejjel simára dolgozzuk. Ezután a felfutatott élesztőt, és az olvasztott vajat is belekeverjük, majd az így kapott sűrű „palacsintatésztába" a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. A tarkedli- (vagy tükörtojás) sütőt olajjal kikenjük, közepes lángon megforrósítjuk, majd a tésztából egy-egy bő evőkanálnyit a sütő mélyedéseibe töltünk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Ha akarjuk, pár tarkedlit lekvárral összeragaszthatunk, úgy még finomabb. Végül porcukorral megszórjuk. Lekvárt külön is tálaljunk hozzá. Frissen a legfinomabb.