Itt a finom baklava!

A baklava a törökök kedvence, de számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában is megtalálható. Kiadós édes sütemény, rétestészta alapú, dióval és pisztáciával töltve, cukorral, vagy mézzel édesítve. Isztambulban például minden cukrászdában kávézóban megkóstolható, de akinek még így sem ugrik be, miről is van szó, az a Bazi Nagy Görög Lagzi című filmben találkozhatott vele, aholis a szülők vagy baklavát kínálgattak, vagy ettek.

Hogyan viselkedjünk az asztalnál?- illemtan a XIX. századból

Ott ül a szerencsétlen, ki eddig még tűrhetően tudta magát viselni, ki habár nagy üggyel-bajjal, eddig ki tudta kerülni a veszedelmes sziklákat, s nem mer sem föltekinteni, sem az evéshez hozzálátni, mint a többi. Kecses szomszédnőit oda szeretné küldeni, hol a bors terem, s tán ő maga is inkább valami puszta szigeten látná magát, mint itt, a díszes asztalnál...

Készítsünk otthon Csabait!

Nagyon komolyan hangzik és nem is gondolnánk, hogy a csabai kolbász milyen egyszerűen elkészíthető. Csak a pontos fűszerezési arányokat kell betartani és nagyon finom házi készítésű csabait kapunk! A Második világháború után ugyan a készítése már iparszerű volt orosházi, gyulai, békéscsabai, illetve budapesti üzemekben, de a város környékén és a környező falvakban a lakosság mindvégig házi körülmények között készítette. Íme a recept!

A paprikáskrumpli receptje ínyenceknek

Megpróbáljuk elkápráztatni olvasóinkat egy praktikus recepttel, amellyel életet lehelhetnek konyhájuk és kertjük természetes és meghitt kapcsolatába. Burgonyaszezon van, bármilyen meglepő, hiszen a frissen felszedett burgonyát érdemes tárolás előtt válogatni: a kicsit is hibás, krumplinak már nincs sok hátra, ezért legjobb, ha megfőzzük, megsütjük és megesszük még az ősz folyamán.

Mit kell tudni a spanyol sonkáról?

A spanyolok számára a sonka nem egyszerűen étel, hanem a kultúra része, ugyanúgy beszédtéma az asztali társalgásnál, mint nálunk a bor. Illik véleményt mondani róla, felismerni a különbségeket, megbírálni. Első látásra abban különbözik a mi sonkánktól, hogy nem füstölik, hanem egyszerűen sózással tartósítják. És ez még csak a kezdet...

Édenkertész válaszol

Ciklámen hagymát szórtam ki a virágágyásra, télen megmarad?

Ha borostyánlevelű ciklámen gumót vásárolt és ültetett, azt nyugodtan kint hagyhatja, hazánkban is télálló.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.