-
Betonelemgyártó-ács
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
Traktoros (tolólapos)
-
Shop eladó
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártástámogató hegesztőmérnök
2024. 07. 26
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Operátor / árufeltöltő
2024. 07. 27
-
Quality Control Specialist
2024. 07. 27
-
Project Coordinator
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Piros arany recept házilag: így készítsd el egyszerűen!](https://www.edenkert.hu/megeheztel/5689/nagykep_916x515/paprikakrem-krem-telire.jpg)
Augusztusban isteni paprika, padlizsán és különböző paradicsomos krémeket készítenünk télire. Lássuk, hogyan készül a pirosarany házilag!
Sós paprikakrém, azaz pirosarany készítése házilag
Hozzávalók
- 2 kg pritamin paprika (nettó)
- 1 kg kápia paprika (nettó)
- 5 db magyar csípős paprika (elhagyható, ha nem szeretnénk csípősen készíteni).
- tengeri só (kilónként 20-25 dkg)
Elkészítés:
A paprikákat mossuk át, majd csumázzuk ki. A magokat és a fehér hártyáját is távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra. Húsdarálón ledaráljuk majd tegyük egy megfelelő méretű fazékba adjuk hozzá a sót. Összekeverjük és másnap reggelig (addigra a só elolvad benne) hűvös helyre tesszük. Reggel kifőzött tiszta üvegekbe töltjük és a tiszta, új fedőt légmentesen rázárjuk.
Nem kell külön tartósítószer, a só elvégzi a dolgát.
![paprikakrem paprikakrem](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/5689/paprikakrem.jpg)
A legfinomabb aszalt paradicsom készítése házilag: nincsen ennél egyszerűbb recept
Miért együnk pritamin paprikát?
A pritamin vagy köznapi nevén paradicsompaprika különleges paprikatípus, igazi zöldséghungarikum. Szent-Györgyi Albert ilyen paprikából izolálta a C-vitamint. Nem véletlenül!
Lapos, kerekded, gerezdes alakját nem kell bemutatni. Éretlenül fényes sötétzöld, az érés során sötétzöldből fokozatosan pirosra színeződik: először foltokban jelenik meg a pír, majd a teljes felület sötétpirossá válik. Azt azonban kevesebben tudják, hogy tápanyagokban, színanyagokban és C-vitaminban az egyik leggazdagabb paprikatípus (ennél csak a nálunk még kevéssé elterjedt kápia paprika C-vitamin tartalma a magasabb). Magas cukortartalma, speciális ízanyagai miatt nagyon kedvelt mind frissen fogyasztva, mind feldolgozva.
![pritamin_paparika_paprikakrem pritamin_paparika_paprikakrem](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/5689/pritamin_paparika_paprikakrem.jpg)