Hogyan készítsük elő a paradicsomot  a lecsóhoz, szószokhoz?
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.  

Amire szükség van a paradicsom megtisztításához:

  • víz, edény, konyhakés, lábos

 

 

 

 

Utasítások:

1. Tölts meg egy edényt vízzel kb. ¾ - ig és tedd fel forrni.

2. A forró vízbe tedd bele a paradicsomot és hagyd benne 1 percig.

3. Vedd ki a vízből a paradicsomot és hagyd kihűlni, amíg kézzel is meg tudod fogni.

4. Egy kés hegyével lyukaszd ki a héját és óvatosan hámozd le, de akár könnyedén le is húzható.

5. A meghámozott paradicsomot vágd kettőbe.

6. A fél paradicsomot fogd a kezedbe és tartsd egy kisebb edény fölé.

7. Óvatosan szorítsd meg a gyümölcsöt, hogy magvai belecsurogjanak az edénybe. Dobd el őket.

8. Használd fel a paradicsomot a receptben előírtak szerint.

 

Tanácsok és figyelmeztetések:

  • Egyesek egy x alakú bevágást végeznek a héjon mielőtt a paradicsomot forró vízbe helyeznék. A vágás körül a héj enyhén leválik, így könnyebb, ha innen kezded a hámozást
  • Ha nem sikerült jól meghámoznod a paradicsomot, tedd vissza 30 mp-re a forró vízbe.
  • A hámozatlan paradicsomnak főzés közben leválik a héja és az ételben marad. Ugyanez a helyzet a magok esetében is. Sok ételben a paradicsommag nem zavaró, azonban a paradicsomhéj étkezés közben bosszantó lehet.

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Yucca levele sárgul

A yucca egyik fő gondozási hibája a túlöntözés.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.