-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Hideghívó
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
közjegyzőhelyettes
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Értékesítő - Megemelt bérrel (Mezőtúr )
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Első eladó
2024. 07. 27
-
Sportpálya-karbantartó
2024. 07. 27
-
Ingatlanfejlesztési menedzser
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Hogyan készítsük elő a paradicsomot a lecsóhoz, szószokhoz?](https://www.edenkert.hu/zoldsegek/3141/kiskep/hogyan-hamozzuk-meg-a-paradicsomot-es-mikent-tavolitsuk-el-magvait-.jpg)
Amire szükség van a paradicsom megtisztításához:
- víz, edény, konyhakés, lábos
![]() |
Utasítások:
1. Tölts meg egy edényt vízzel kb. ¾ - ig és tedd fel forrni.
2. A forró vízbe tedd bele a paradicsomot és hagyd benne 1 percig.
3. Vedd ki a vízből a paradicsomot és hagyd kihűlni, amíg kézzel is meg tudod fogni.
4. Egy kés hegyével lyukaszd ki a héját és óvatosan hámozd le, de akár könnyedén le is húzható.
5. A meghámozott paradicsomot vágd kettőbe.
6. A fél paradicsomot fogd a kezedbe és tartsd egy kisebb edény fölé.
7. Óvatosan szorítsd meg a gyümölcsöt, hogy magvai belecsurogjanak az edénybe. Dobd el őket.
8. Használd fel a paradicsomot a receptben előírtak szerint.
Tanácsok és figyelmeztetések:
- Egyesek egy x alakú bevágást végeznek a héjon mielőtt a paradicsomot forró vízbe helyeznék. A vágás körül a héj enyhén leválik, így könnyebb, ha innen kezded a hámozást
- Ha nem sikerült jól meghámoznod a paradicsomot, tedd vissza 30 mp-re a forró vízbe.
- A hámozatlan paradicsomnak főzés közben leválik a héja és az ételben marad. Ugyanez a helyzet a magok esetében is. Sok ételben a paradicsommag nem zavaró, azonban a paradicsomhéj étkezés közben bosszantó lehet.
![]() |
értékelés