-
Mérlegképes könyvelő
-
Virágkötő állás
-
Víz-, gáz-, szellőzés és központi fűtés szerelő
-
Panzióvezető (bentlakással)
-
gépész és betanított munkás
-
KONYHALÁNY
-
laboratóium analitikus
-
Régiós Forint- És Valutapénztáros - Budapest - Nyugati Régió
2023. 03. 20
-
Fióki Back Office Munkatárs | Részmunkaidő (4 Óra) | 1052 Budapest, Szabadság Tér 7-8. (Bank Center)
2023. 03. 20
-
Ügyfélkapcsolati munkatárs
2023. 03. 20
-
Szoftverfejlesztő mérnök - beágyazott rendszerekhez (Veszprém)
2023. 03. 20
-
Építésvezető (Szabolcs-Szatmár Bereg megye),
2023. 03. 20
-
Hardverfejlesztő mérnök (Veszprém)
2023. 03. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A kemény sajtok közül a legkedveltebb az ementáli. Már a benne lévő lyukak miatt is gyermekkorunk kedvence. Az előállítása során, a sajt érésekor jelentős gázképződés zajlik a sajt belsejében, ettől alakulnak ki a hatalmas lyukak. Nos, most ementáli sajtból készült, gyorsan elkészíthető, és garantáltan nagyon finom felfújt receptjét ajánljuk!
Sajtfelfújt elkészítése:
Hozzávalók:
-
- 4dkg liszt
- élesztő
- 4 dl tej
- 4 tojás
- 15 dkg reszelt ementáli sajt
Olvasszunk fel 4 dkg vajat egy serpenyőben. Gyorsan, folyamatosan keverjünk el benne 4 dkg lisztet és egy csipetnyi élesztőt, és pirítsuk rózsaszínűre. A tűzről levéve, folytonos kevergetés mellett adjunk hozzá 4 dl tejet. Tegyük vissza a tűzre, és tovább kevergetve forraljuk ki. Hagyjuk kissé hűlni, így tegyük bele 4 tojás sárgáját és 10-15 dkg reszelt ementáli sajtot. Sózzuk, és ízesítsük reszelt szerecsendióval. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan adjuk a sajtos masszához. Az egészet öntsük kivajazott, mély tűzálló tálba és előmelegített, 180 C-os sütőben 40-50 percig süssük tűpróbáig. Melegen szeleteljük fel, de fogyasztásra hidegen-melegen egyaránt jó.