Sajtfelfújt ínyenceknek!
A kemény sajtok közül a legkedveltebb az ementáli. Már a benne lévő lyukak miatt is gyermekkorunk kedvence. Az előállítása során, a sajt érésekor jelentős gázképződés zajlik a sajt belsejében, ettől alakulnak ki a hatalmas lyukak. Nos, most ementáli sajtból készült, gyorsan elkészíthető, és garantáltan nagyon finom felfújt receptjét ajánljuk!

Sajtfelfújt elkészítése:

 

Hozzávalók:

  • sajtfelfújt
    4dkg vaj
  • 4dkg liszt
  • élesztő
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg reszelt ementáli sajt

Olvasszunk fel 4 dkg vajat egy serpenyőben. Gyorsan, folyamatosan keverjünk el benne 4 dkg lisztet és egy csipetnyi élesztőt, és pirítsuk rózsaszínűre. A tűzről levéve, folytonos kevergetés mellett adjunk hozzá 4 dl tejet. Tegyük vissza a tűzre, és tovább kevergetve forraljuk ki. Hagyjuk kissé hűlni, így tegyük bele 4 tojás sárgáját és 10-15 dkg reszelt ementáli sajtot. Sózzuk, és ízesítsük reszelt szerecsendióval. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan adjuk a sajtos masszához. Az egészet öntsük kivajazott, mély tűzálló tálba és előmelegített, 180 C-os sütőben 40-50 percig süssük tűpróbáig. Melegen szeleteljük fel, de fogyasztásra hidegen-melegen egyaránt jó.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Cikász pálmám levelei sárgulni kezdtek. . .

Nem tudom, hogy a kép kedvéért van-e ott a pálnma, ahol fotózta, vagy mindig ott van, mert úgy látom ott nagyon kevés fényt kap. Nem írja, hogyan tartja ezért csak általánosságban tudok válaszolni.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.