-
Fűszer csomagolói állás teljes, rész munkaidőben
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Főpincér
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Autószerelő
-
Személy- és vagyonőr
-
Camponába női eladót keresünk
-
Sourcing Manager – Corporate Services
2023. 10. 04
-
Raktáros | Alsómocsolád
2023. 10. 03
-
Forgácsoló gépbeállító
2023. 10. 04
-
Vezető Előkészítő
2023. 10. 04
-
Demand Planner
2023. 10. 04
-
Eladó
2023. 10. 04
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A lúgosító ételek a reneszánszukat élik mostanában. Nem diétás megfontolásból, de annak is beillő levesfinomságot ajánlunk a levesek, és a zöldségek kedvelőinek.
Zöld leves elkészítése
Hozzávalók:
![]() |
1 vöröshagyma
1 marék sóska
150 g spenót
1 csokor petrezselyemzöld
1 tojás
25 g vaj
1 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi tejföl
só, bors
Elkészítés:
Vágjuk finomra a hagymát és pároljuk meg kevés vajon. Hintsük meg a liszttel, készítsünk rózsaszínű rántást, majd engedjük fel a levessel. Jól keverjük el. Amíg kis lángon felforr, főzzük keményre a tojást.Mossuk meg és vágjuk apróra a petrezselymet, a sóskát és a spenótot, és ha már forr a leves, tegyük bele. Hagyjuk főni kis lángon 10 percig, majd sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Végül adjuk hozzá a tejfölt, keverjük el jól, és forraljuk össze.A tányérba tegyünk egy fél kemény tojást, erre tálaljuk a levest. További tudnivalók: Vegetáriánusok készíthetik zöldség-erőlevessel, tojás helyett pirított kenyérkockával. Akik pedig szeretik a húst, a tányér aljára - a tojás mellé vagy helyett - tehetnek puhára főtt, gyufaszálnyira vágott füstölt sonkát.