Pirítsunk édesköményt!
Az édesköményt (Foeniculum vulgare) már az ókorban ismerték és használták. Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják. A fehér üröm és az ánizs mellett az abszint fő ízesítő anyaga! Mi most rizshez kínáljuk!

Pirított Kurkumás Édeskömény

Hozzávalók:

  • ánizsos rizs
    édeskömény
  • zöldhagyma
  • szójaszósz
  • kurkuma
  • nádcukor
  • olívaolaj

Elkészítés:

Serpenyőben, kevés olívaolajon a felaprított zöldhagymát és szeletekre vágott édesköményt a szójaszósz és kiskanálnyi nádcukor hozzáadásával megpirítjuk (pár perc alatt megpuhul) majd a végén hozzákeverjük a kurkumát. A tűzről levéve lefedjük, egy percig állni hagyjuk, majd párolt jázmin rizsre helyezve tálaljuk.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Hogyan kell gondozni a léggömbvirágot?

A léggömbvirág vagy hírharang (Platycodon grandiflorum) egy július-augusztusban virágzó évelő növény.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Csipegetünk...

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.