-
Sofőr / Karbantartó
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Takarító
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Automata gépkezelő operátor
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Recepciós | Tihany
2025. 02. 13
-
Termelésvezető
2025. 02. 18
-
Éttermi munkatárs - Szeged Napfény Park Állás adatai | AmRest Holdings SE
2025. 02. 19
-
Karbantartási Műszakvezető Helyettes
2025. 02. 19
-
Raktári kisegítő diákmunka a ZARA-ban - Westend
2025. 02. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A sajtos-sonkás spárga hozzávalói:
- 1 kg spárga
- 1 evőkanál só
- 4 evőkanál vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1/4 teáskanál fehérbors
- 1 evőkanál apróra, vágott petrezselyem
- 200 g főtt sonka
- 75 g gouda sajt
A sajtos-sonkás spárga elkészítése
Megtisztítjuk a spárgát, és levágjuk a végét. A héját és a levágott végeket főzzük egy liter vízben tíz percig, majd tegyük egy konyharuhába, és ha kicsit kihűlt, csavarjuk jól ki.
A spárgát, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot együtt felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban, egyenként öt percig főzzük, majd csorgassuk le róla a vizet. 3 evőkanál vajat megolvasztunk, és belekeverjük a lisztet, hozzáöntünk kb. 4 dl spárgalét és mártássá főzzük.
A spárgát beletesszük egy jénai edénybe, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselymmel, apróra vágott sonkával és reszelt sajttal. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.
értékelés