Ünnepi vacsora ötletek: Gesztenyés tepsis burgonya
A leves után következhet a gesztenyével készült főétel. Először valami húsosra gondoltunk, de aztán végül mégis inkább valami szokatlanabb mellett döntöttünk. A gesztenyével sütött burgonyát viszont, amellett, hogy laktató, vegetáriánusok is ehetik. Könnyű, köretnek is kiváló, és nagyon ízletes!

Gesztenyés tepsis burgonya recept

 

Hozzávalók:

  • fél kiló gesztenye
  • fél kiló újkrumpli, apróbbakat válassz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • friss bazsalikom, jó sok
  • kevés só, bors

 

 

tepsis burgonya

Alaposan mossuk meg a krumplikat, a mosogatószivaccsal dörzsöljük őket patyolattisztára! Után a gesztenyével és a pucolatlan fokhagymával tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg 2-3 kanál olívaolajjal, és kézzel alaposan keverjük össze. Ezután szórjunk rá jó sok friss bazsalikomot, egy kevés sót, öntsünk alá 2 deci vizet, fedjük le a tepsit alufóliával, és kb 180 fokos sütőben pároljuk 40 percen keresztül. Ha a krumpli megpuhult (villával tudod ellenőrizni), vegyük le a fóliát, és süssük pirosra a tetejét.

 

És készen is van! Hagyjuk pár percet hűlni, és már lehet is csipegetni!

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

A mellékelt fotókon lévő fűnek mi lehet a baja? Egy egyszerű gyepszellőztetés megoldás lehet?

A képekről itélve ritka és legyengült állományt látok, amit kezelésekkel fel lehet javítani.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Találkozás

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.