-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Traktoros (tolólapos)
-
Segédmunkás, kőműves
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Milyen hőmérsékleten készítsük el a teákat?](https://www.edenkert.hu/wellness/4376/kiskep/tea-homerseklet-elkeszites.jpg)
Megfelelő hőmérséklet - még finomabb teák
A következő áztatási idők csak hozzávetőlegesek, legjobb kitapasztalni, és saját ízlésünkhöz igazítani őket:
Fekete tea
A fekete tea a legerősebb a teafélék közül. Forrásban levő vízbe általában 4-6 percet áztassuk.
Oolong tea
Mint ahogy az sejthető, az oolong tea a fekete és a zöld tea között helyezkedik el. A legjobb hőmérséklet a 88 °C. Az oolong teát 5-10 percig, sokkal hosszabb ideig kell áztatni, mint a fekete teát.
Zöld tea
A zöld teával sokkal óvatosabbaknak kell lennünk. A víz hőmérséklete 65-70 °C közötti kell legyen és csak 2-4 percig áztassuk.
![]() |
Egy csésze tea |
Fehér tea
A fehér tea egy másik olyan ízletes tea, amivel óvatosan kell bánni. A víz kicsit melegebb lehet mint a zöld teánál, 80 °C, de áztassuk tovább legalább 4-6 percig.
![teakeszites teakeszites](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/4376/teakeszites.jpg)
Rooibos tea
A Rooibos tea egy Dél-Afrikából származó vörös gyógytea, nagyon erős, ezért teljesen forrásban lévő vízbe áztassuk, csak úgy mint a fekete teát.
A legtöbb gyógytea
A gyógynövényekből készült teák esetében nincs pontos áztatási vagy hőmérsékleti útmutató. A legtöbb gyógynövényfélét forró vízben körülbelül 5 percig áztathatjuk. Próbálkozzunk, és néhány csésze után el fogjuk találni a tökéletes hőmérsékletet.
Ha nincs kéznél hőmérő, a buborékokból is megállapíthatjuk a víz hőmérsékletét. Ha kicsi buborékok úszkálnak a víz tetején, a hőmérséklet 65-70 °C-os. Abban az esetben pedig, ha buboréksorok jönnek fel a kanna aljáról, a hőmérséklet kb. 82-88 °C-os. Ezután már teljesen felfő a víz.