-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Fűszer csomagolói állás teljes, rész munkaidőben
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Személy- és vagyonőr
-
Lovász állás
-
Camponába női eladót keresünk
-
Fogászati asszisztens
-
Szerviztechnikus
2023. 09. 25
-
Webshop Eladó (Angol Nyelvtudással)
2023. 09. 25
-
Felületelőkészítő, sorjázó - Székesfehérvár
2023. 09. 25
-
Alkatrész kiszállító - megemelt bérrel (Mór)
2023. 09. 25
-
CNC gépkezelő
2023. 09. 25
-
Irodavezetői És Műszaki-Kereskedelmi Asszisztens
2023. 09. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A pomelo a legnagyobb citrusféle, amelynek súlya elérheti a tíz kilót is. Az íze hasonló a grapefruithoz, de kevésbé keserű. Itthon többnyire hálóban és fóliában lehet kapni.
A pomelonak halványzöld a héja, de többnyire besárgul, ha teljesen megérik. A gyümölcs belső része korall-rózsaszín érett korában. Íze a grapefruithoz hasonló, de kevésbé keserű, inkább édeskés, gyengén aromás.

A pomelo fák legjobban a trópusi vagy ahhoz hasonló éghajlatot kedvelik. Kínában, Thaiföldön, Malajziában, Japánban, Nepálban, Indonéziában, Bangladesben, Tajvanon, Indiában, a Fülöp-szigeteken és még néhány ázsiai országban terem.
Miért van hálóban a pomelo?
Mivel sok ezer kilométerről érkezik, ezért a pomelót sokszor fóliába, hálóba csomagolják. Erre azért van szükség, hogy ne száradjon ki a belseje. Ma már Magyarországon szinte bármelyik nagyobb boltban lehet kapni. Érdemes mindig olyat választanunk, amelyiknek feszes a héja.

Szobahőmérsékleten általában egy hétig eláll. Hidegebb helyen akár 3-4 hétig is tartható. Célszerű minél előbb elfogyasztani, mert ahogyan telik az idő, folyamatosan veszít a nedvességtartalmából.
Pomelo termesztése otthon
A többi citrusféléhez hasonlóan a pomeló is magról szaporítható, bár közel sem lesz belőle akkora fa, mint természetes élőhelyén. Ha szeretnénk saját pomelót szüretelni, akkor oltani vagy szemezni kell kis pomelofánkat.
A pomelo pucolása és fogyasztása
Vágjuk le a tetejét, majd osszuk 4 részre. Éles kiskéssel vágjuk ki a héjából és minél több hártya eltávolításával daraboljuk cikkekre. Ehetjük magában, de bármelyik desszertben megállja a helyét.