-
Autószerelő
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Személy- és vagyonőr
-
Camponába női eladót keresünk
-
Főpincér
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Fogászati asszisztens
-
Sourcing Manager – Corporate Services
2023. 10. 04
-
Raktáros | Alsómocsolád
2023. 10. 03
-
Forgácsoló gépbeállító
2023. 10. 04
-
Gépbeállító (12 órás munkarend) - Tatabánya
2023. 10. 04
-
Termelési technikus - Tatabánya
2023. 10. 04
-
Könyvelő gyakornok
2023. 10. 04
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A gyümölcsritkítás elengedhetetlen a jól berakódott őszi-, kajszibarack, alma, körte esetében, ha minőségi termést szeretnénk betakarítani.
A gyümölcsritkításra elsősorban almánál, körténél, őszi- és kajszibarack esetében van szükség.
Az őszibarack és a kajszi termésérésekor a legtöbb tápanyagot a csonthéjképzéséhez használja fel. Ezért ezeknél különösen fontos az idejében végzett termésritkítás. Dióméretben le kell szedni a gyümölcsök egy részét. A cél az, hogy minden két gyümölcs között maradjon annyi hely, hogy ott még egy harmadik is elférjen, tehát ne legyenek túl közel egymáshoz a gyümölcsök.
Így valamennyi termés ki tud fejlődni, jóval nagyobb gyümölcsök képződnek, amelyek ízletesebbek, szebbek lesznek.
Az alamatermésűek ritkítása
Az almatermésűek (alma, körte) bogernyőben virágoznak, ezért több gyümölcs alakul ki egymás mellett. A természetes gyümölcshullással ugyan számuk csökken, de ennek ellenére is szükség van ritkításra.
A júniusi ritkítás során egy bogernyőben legfeljebb két gyümölcsöt kell hagyni.
A videót a Média Online készítette dr. Bálint György kertészmérnök közreműködésével.