-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Kertigép Értékesítő
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 04. 19
-
Senior Software Engineer at Excalidraw @ Excalidraw
2024. 04. 19
-
Mercedes-Benz Személygépjármű Értékesítési Tanácsadó
2024. 04. 18
-
Ács / faépítő
2024. 04. 19
-
15 napos alkalmi munkalehetőség -Nagykanizsa
2024. 04. 19
-
Adminisztrációs asszisztens
2024. 04. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A gyümölcsritkítás elengedhetetlen a jól berakódott őszi-, kajszibarack, alma, körte esetében, ha minőségi termést szeretnénk betakarítani.
A gyümölcsritkításra elsősorban almánál, körténél, őszi- és kajszibarack esetében van szükség.
Az őszibarack és a kajszi termésérésekor a legtöbb tápanyagot a csonthéjképzéséhez használja fel. Ezért ezeknél különösen fontos az idejében végzett termésritkítás. Dióméretben le kell szedni a gyümölcsök egy részét. A cél az, hogy minden két gyümölcs között maradjon annyi hely, hogy ott még egy harmadik is elférjen, tehát ne legyenek túl közel egymáshoz a gyümölcsök.
Így valamennyi termés ki tud fejlődni, jóval nagyobb gyümölcsök képződnek, amelyek ízletesebbek, szebbek lesznek.
Az alamatermésűek ritkítása
Az almatermésűek (alma, körte) bogernyőben virágoznak, ezért több gyümölcs alakul ki egymás mellett. A természetes gyümölcshullással ugyan számuk csökken, de ennek ellenére is szükség van ritkításra.
A júniusi ritkítás során egy bogernyőben legfeljebb két gyümölcsöt kell hagyni.
A videót a Média Online készítette dr. Bálint György kertészmérnök közreműködésével.