-
Épületgépészet
-
Kőműves, villany szerelő, víz-gáz-fűtés szerelő, nehézgépkezelő
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Iskolatitkár
-
Extruderkezelő
-
Hegesztő, lakatos, esztergályos, programozó
-
Hegesztő,Lakatos,Villanyszerelő,Víz-gáz-fűtésszerelő
-
Csomagoló - Anyagmozgató | Bicske
2023. 02. 03
-
Raktárvezető helyettes
2023. 02. 04
-
Targoncavezető
2023. 02. 02
-
Tesztmérnök (eBike fejlesztési terület - RBHM)
2023. 02. 05
-
Category Sourcing Manager (Audio) Budapest
2023. 02. 05
-
Üzletvezető helyettes
2023. 02. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A gyümölcsritkítás elengedhetetlen a jól berakódott őszi-, kajszibarack, alma, körte esetében, ha minőségi termést szeretnénk betakarítani.
A gyümölcsritkításra elsősorban almánál, körténél, őszi- és kajszibarack esetében van szükség.
Az őszibarack és a kajszi termésérésekor a legtöbb tápanyagot a csonthéjképzéséhez használja fel. Ezért ezeknél különösen fontos az idejében végzett termésritkítás. Dióméretben le kell szedni a gyümölcsök egy részét. A cél az, hogy minden két gyümölcs között maradjon annyi hely, hogy ott még egy harmadik is elférjen, tehát ne legyenek túl közel egymáshoz a gyümölcsök.
Így valamennyi termés ki tud fejlődni, jóval nagyobb gyümölcsök képződnek, amelyek ízletesebbek, szebbek lesznek.
Az alamatermésűek ritkítása
Az almatermésűek (alma, körte) bogernyőben virágoznak, ezért több gyümölcs alakul ki egymás mellett. A természetes gyümölcshullással ugyan számuk csökken, de ennek ellenére is szükség van ritkításra.
A júniusi ritkítás során egy bogernyőben legfeljebb két gyümölcsöt kell hagyni.
A videót a Média Online készítette dr. Bálint György kertészmérnök közreműködésével.